Χαρδούβελης: Μπαίνουμε στην μεταμνημονιακή εποχή

Newsbomb

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εκφράζει με δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο «τσάρος» εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της διαπραγμάτευσης που είχε η κυβέρνηση με την τρόικα στο Παρίσι χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία ως απαρχή της μεταμνημονιακής εποχής για τη χώρα.

«Μιλάμε για την αρχή της μεταμνημονιακής εποχής. Το Μνημόνιο βέβαια έχει ακόμα δρόμο μέχρι τον Ιανουάριο. Επίσης, η πλευρά του ΔΝΤ έχει δρόμο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016», αναφέρει χαρακτηριστικά και επισημαίνει πως η συνάντηση έγινε για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

«Εμείς ανοίξαμε τη “βεντάλια” των θεμάτων που θέλαμε να συζητήσουμε και ανταλλάξαμε απόψεις. Ήταν μια διερευνητική κουβέντα. Η βασική ιδέα της συνάντησης ήταν να καταλάβει η μία πλευρά την άλλη, ώστε η διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου να τελειώσει γρήγορα στα τέλη του μήνα στην Αθήνα», τονίζει ο κ. Χαρδούβελης και συνεχίζει, εστιάζοντας στο μείζον θέμα των φοροελαφρύνσεων: «Μπήκαν όλα τα θέματα στη διαπραγμάτευση και αυτό των φοροελαφρύνσεων. Δεν ήταν ποτέ κλειστό το θέμα των φοροελαφρύνσεων, απλά εμείς θέσαμε τα θέματα».'

Διαβάστε επίσης:

Τι έλεγε ο Σαμαράς στις προηγούμενες ΔΕΘ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved