ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ ο Σκανδαλίδης

Υπέρ συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ ο Σκανδαλίδης

Ανοιχτά υπέρ της συμπόρευσης του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος αναγνωρίζει πως ο ιστορικός κύκλος του κόμματος έχει κλείσει.

Ο άλλοτε γραμματέας του Κινήματος μίλησε χθες ανοιχτά για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως "το ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε τον κύκλο του ιστορικού συμβιβασμού με τη Δεξιά στο όνομα του πατριωτικού χρέους που το ίδιο ανέλαβε και το πλήρωσε ακριβά".

Σημείωσε με νόημα πάντως πως "είναι φανερό ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι η συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ".

Σε ότι αφορά το μέλλον, ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε χαρακτηριστικά πως το κόμμα "οφείλει να προτείνει μία νέα πρόταση που θα ηγεμονεύσει στις επόμενες εξελίξεις και να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη στην βάση αυτής της πρότασης", λέγοντας πως "κάτω από αυτό το πρίσμα, θα μπορούσε να υπάρξει προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει αυτός να κάνει τα αναγκαία βήματα προσγείωσης στην πραγματικότητα και εμείς να διανύσουμε όσο το δυνατό ταχύτερα τον δρόμο της διαμόρφωσης της συμπαράταξης των δυνάμεων του χώρου της κεντροαριστεράς". Το ενδιαφέρον στοιχείο πάντως είναι πως τα λεγόμενα του Κώστα Σκανδαλίδη πλέον αρχίζουν να ασπάζονται πολλοί εντός της Χαριλάου Τρικούπη, κάτι που βέβαια δε θέλουν να ακούν στο περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Διαβάστε επίσης