ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καράογλου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει στήριξη στην Ελλάδα

Καράογλου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει στήριξη στην Ελλάδα

Ευθεία επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι «με προκλητικό και αυθάδη τρόπο» φροντίζει συστηματικά να καλλιεργεί την ανησυχία στους Έλληνες πολίτες, «δίνοντας λυσσαλέες μάχες για να μην αλλάξει τίποτα στο κράτος», εξαπέλυσε χθες ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.


Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε «γενναία» και «ορθή πολιτικά» την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να κινήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία όπως είπε «αφήνει το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς λόγο ύπαρξης», σημειώνοντας παράλληλα ότι το σημαντικότερο όλων είναι πως εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα στην πατρίδα μας, βάζοντας οριστικό τέλος στην παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό περί πρόωρων εκλογών και η οποία έστελνε αρνητικά μηνύματα στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση σημαίνει στήριξη προς την Ελλάδα», ενώ απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε πως «ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το μέλλον της χώρας και να αποφασίσουμε αν οι σκληρές θυσίες που κάνει τα τελευταία χρόνια ο λαός μας θα καταλήξουν οριστικά και αμετάκλητα στον κάλαθο των αχρήστων, ως θυσία στην ακραία ρητορική των συνιστωσών του χάους».

Αναφερόμενος στην πορεία της Ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Ελλάδα καταθέτει ισοσκελισμένο σχέδιο προϋπολογισμού, στο οποίο προβλέπονται παροχές και διευκολύνσεις όπως η μείωση 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, η μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς, η σταδιακή μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ενώ για πρώτη φορά γίνεται και πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας.

«Αυτά είναι σημαντικά σημάδια ότι κάτι αλλάζει. Είναι σημαντικές ενδείξεις ότι οι αδικίες αποκαθίστανται σταδιακά. Είναι η απάντηση προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα ξαναγίνεται κυρίαρχη του εαυτού της και αποκαθιστά την εθνική της αξιοπρέπεια» επισήμανε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας με έμφαση πως ήρθε η ώρα «να βάλουμε το άλογο της παραγωγής μπροστά από το κάρο της στασιμότητας και της αδράνειας». Αμέσως μετά… προκάλεσε τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να πράξουν το αυτονόητο, όπως είπε: «Να λέτε πάντα την αλήθεια στο λαό. Γιατί όποιος λέει την αλήθεια, δεν χρειάζεται ποτέ να ανατρέχει στο παρελθόν για να θυμηθεί τι είπε».

Τέλος εμφανίστηκε σίγουρος ότι με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή, η Κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη: «Ο προϋπολογισμός για το 2015», σημείωσε μεταξύ άλλων, «είναι το εισιτήριο για μια καλύτερη Ελλάδα. Για μια Ελλάδα ανταγωνιστική, παραγωγική, αναπτυξιακή, εξωστρεφής και αξιοκρατική, η οποία δεν θα κυριαρχείται από συμπλέγματα και δεν θα… τρώει τα παιδιά της».