ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορυφώνεται η μάχη στη Βουλή

Κορυφώνεται η μάχη στη Βουλή

Κορυφώνεται απόψε το βράδυ με την ψηφοφορία η συζήτηση στη Βουλή επί της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σκληρή απάντηση στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Όποιος άκουσε τον Τσίπρα γνωρίζει την ματαιότητα κάθε συνεννόησης μαζί του. Για το μεγάλο θέμα της εκλογής προέδρου δημοκρατίας χωρίς ντροπή βάφτισε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ όποιος δεν είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με ύφος μικρού Ναπολέοντα βάφτισε αργυρώνητους όποιους δεν ακολουθούν αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι αθλιότητες;»

Ο κ. Σαμαράς ήταν ακόμα πιο σκληρός λέγοντας: «Παρεϊτσα οι συνιστώσες σας με την τρομοκρατία μπορούν να κάνουν, αλλά την βουλή δεν την τρομοκρατείτε».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πάει στη Βουλή ο κ. Σαμαράς είπε: «Είναι διάλογος να εκτοξεύετε λάσπη στον ανεμιστήρα και όταν σας λέμε «με ποια στοιχεία;» να λέτε «δεν είμαστε πρόχειροι θα σας πούμε αργότερα». Τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του έχετε εύκολους. Τώρα στη βουλή να μάθετε όποιος βρίζει μόνος του τα λέει και μόνος του τα ακούει. Τον έχετε ακυρώσει τον διάλογο εσείς. Εγώ παλεύω καθε μέρα σε χιλια μέτωπα όχι για να κάνω το κομμάτι μου στις συνιστώσες».

Τσίπρας σε Σαμαρά: «Σε αμφισβητούν ακόμα και στο κόμμα σου!»

«Πώς θα διαπραγματευθείτε όταν οι δανειστές ξέρουν ότι η θητεία σας είναι περιορισμένη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Σαμαρά – Οποιαδήποτε απόφαση δεν έχει την συναίνεσή μας δεν δεσμεύει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως ακόμη δεν κατάλαβε «γιατί η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης». Απαντώντας ο κ. Τσίπρας είπε: « Ο λόγος που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης είναι η απελπισία της μπροστά στα τεράστια συσσωρευμένα αδιέξοδα και στην λαϊκή δυσαρέσκεια».

Όπως υπογράμμισε «Η πρόταση κατατέθηκε για να περιοριστούν οι διαρροές και να μείνουν στη θέση τους οι κυβερνήτες» και συνέχισε: «Καταθέσατε πρόταση μομφής στην επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνατε 3 μέρες αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα σας γυρίσει μπούμερανγκ».

Δένδιας: Αναμάσηση μαρξιζουσών κοινοτυπιών η ομιλία Τσίπρα

"Αναμάσηση μαρξιζουσών κοινοτυπιών των πανεπιστημίων της νεανικής ηλικίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ" χαρακτήρισε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νικόλαος Δένδιας. "Υπόσχεται σε όλους λεφτά που δεν υπάρχουν, για να γίνουν όλοι πλουσιότεροι" σχολίασε.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε έκπληκτος από την τοποθέτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντάς του τα ατοπήματα, της ασέβειας προς το Σύνταγμα με αμφισβήτηση της αρχής της δεδηλωμένης μέσω δημοσκοπήσεων και της εκτόξευσης συγκεκριμένης απειλής κατά της κυβέρνησης, προκειμένου αυτή να μην νομοθετήσει και να μην αναλάβει τις κυβερνητικές της ευθύνες.

Βενιζέλος: Φαύλο και δημαγωγικό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Χαρακτήρισε «φαύλο και δημαγωγικό» το πρόγραμμα που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην ΔΕΘ.

Ο κ. Βενιζέλος στην τοποθέτησή του αφού είπε ότι η χώρα απέκτησε εθνικό χρονοδιάγραμμα με την πρόταση της ψήφου εμπιστοσύνης που κατέθεσε η κυβέρνηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε πρόωρες εκλογές κατά τη διάρκεια της Προεδρικής εκλογής.

Καμμένος: Να απαντήσει ο Σαμαράς αν καλύπτει τον Βορίδη

Άστραψε και βρόντηξε ο Πάνος Καμμένος κατά του Βορίδη για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν - Να απαντήσει ο Σαμαράς αν καλύπτει τον υπουργό του στα ψεύδη που λέει μέσα στο κοινοβούλιο είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ - Οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί προϊστάμενοι που υπέγραψαν θολές συμβάσεις θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη

Ο κ. Πάνος Καμμένος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην νέα τάξη πραγμάτων που όπως είπε οδηγεί στην μετατροπή του πολίτη σε έναν αριθμό. Εκτίμησε ότι θα πάμε σε κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και αυτοί που το υπηρετούν είναι η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες.

Για λάσπη και τακτική παραπληροφόρησης κατηγόρησε η Βούλτεψη τον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κατηγορώντας τον για επιχείρηση φίμωσης των πολιτικών του αντιπάλων, για λάσπη και τακτική παραπληροφόρησης.

Ιδιαίτερη επικριτική εμφανίστηκε η κ. Βούλτεψη για τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη περί διαπλοκής της κυβέρνησης με επιχειρηματίες κάνοντας λόγο για συκοφαντίες.

Φ. Κουβέλης: Διακυβέρνηση της χώρας από μια κυβέρνηση με προοδευτικό περιεχόμενο

Την ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση με προοδευτικό περιεχόμενο και τη δημιουργία ενός πλαισίου εθνικής συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και την έξοδο της χώρας από τη κρίση, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι καλλιεργεί αισιοδοξία στον ελληνικό λαό που δεν αντιστοιχεί όμως ούτε με την οικονομική ούτε με την κοινωνική πραγματικότητα. Πρόσθεσε δε ότι η δημόσια εξυγίανση μπορεί να επιτεύχθηκε αλλά με τη φτωχοποίηση χιλιάδων Ελλήνων.

Επίθεση σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ από την Αλ. Παπαρήγα

Επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι αντιπαρατίθενται και ανταγωνίζονται με χαρακτηριστικά εξαχρείωσης.

Ο ένας, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, δηλώνει σωτήρας, ο άλλος καταστροφέας, και το αντίθετο, ενώ η βάση της πολιτικής τους είναι ίδια και στο πλαίσιο του καπιταλισμού και της ΕΕ.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός πρότεινε τη δημιουργία κυβέρνησης ειδικού στόχου ευρύτατης συνεργασίας με εναλλασσόμενη πρωθυπουργία των αρχηγών των κομμάτων που θα συμμετάσχουν.

Το πόσοι θα είναι τελικά εκείνοι οι βουλευτές που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αποτελεί αντικείμενο στοιχηματισμού, μέσω διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Να απαντήσει ο Σαμαράς αν καλύπτει τον Βορίδη

Βουλή: Επίθεση σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ από την Αλ. Παπαρήγα

Βρούτσης: Δραματικές οι επιπτώσεις αν διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα

Τσίπρας: 3 μέρες κάνατε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ

Για λάσπη και τακτική παραπληροφόρησης κατηγόρησε η Βούλτεψη τον ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Φαύλο και δημαγωγικό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο χαστούκι για την κυβέρνηση - Mπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,9%

Στη Βουλή ο Θεοδωράκης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Κικίλιας: Αναρωτιέμαι πόσες εκπτώσεις ακόμη θα κάνει ο κ. Τσίπρας

Bloomberg: Η ψήφος εμπιστοσύνης προσφέρει ανάσα στους επενδυτές

Βρούτσης: Αν διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές