ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Δραματικές οι επιπτώσεις αν διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα

Βρούτσης: Δραματικές οι επιπτώσεις αν διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα

«Το καύσιμο με το οποίο πετάει η χώρα είναι η πολιτική σταθερότητα. Αν αυτό διαταραχθεί οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιχειρεί να ανατρέψει ό,τι καλό έχει επιτευχθεί για λίγες ψήφους.

Αυτή η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Βρούτσης, αγωνίστηκε κόντρα στο κύμα, απέναντι σε δυνάμεις οπισθοδρόμησης και αδράνειας που τάζουν παραδείσους και τα κατάφερε, όπως σημείωσε, να επαναφέρει τη δημοσιονομική ισορροπία αλλά και να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας. «Και συνεχίζει να παλεύει σε δύσκολες συνθήκες, σε μη ευνοϊκό περιβάλλον για να ξαναγίνει η χώρα μια σύγχρονη κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Τα καταφέραμε αλλά δεν πρέπει να διαταραχθεί αυτή η ισορροπία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να ανατρέψει παγιωμένα επιτεύγματα, όπως το σύστημα εφάπαξ που «δεν παράγει πια ελλείμματα και διασφαλίζει ότι οι επόμενες γενιές των Ελλήνων δεν θα πληρώσουν ποτέ ξανά τα ασφάλιστρα του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης για άλλους, θα πάρουν σύνταξη και εφάπαξ». «Θέλετε να μας γυρίσετε πίσω να επαναφέρετε τους συντεχνιακούς φόρους, δεν θέλετε στην ουσία να γίνονται έλεγχοι» είπε.

Αφού ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι επιτυγχάνεται πια κάτι πολύ σημαντικό που έλειπε από τη χώρα «το να συνεκτιμάς, δηλαδή, τις δυνατότητες που έχει η οικονομία και να μην μπορείς να πετάς αυθαίρετα και ατεκμηρίωτα νούμερα στον αέρα», κάλεσε τη Βουλή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί, όπως είπε «η Ελλάδα θα σωθεί από αυτούς που θα τολμήσουν».

Διαβάστε επίσης:

Κορυφώνεται η μάχη στη Βουλή