ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Επίθεση σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ από την Αλ. Παπαρήγα

Βουλή: Επίθεση σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ από την Αλ. Παπαρήγα

Επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι αντιπαρατίθενται και ανταγωνίζονται με χαρακτηριστικά εξαχρείωσης.

Ο ένας, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, δηλώνει σωτήρας, ο άλλος καταστροφέας, και το αντίθετο, ενώ η βάση της πολιτικής τους είναι ίδια και στο πλαίσιο του καπιταλισμού και της ΕΕ.

«Η ΝΔ από τη μια χειραγωγεί και υποτάσσει με τη τρομοκρατία και τη θεωρία των δύο άκρων και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγεί με τις χίμαιρες και τις ονειρώξεις», υπογράμμισε.

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίστηκε η κ. Παπαρήγα κατά του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το πρόγραμμα του το οποίο όπως είπε είναι σαν την «άχνη στο κουραμπιέ», όσο και για δηλώσεις στελεχών του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μάλιστα απευθυνόμενη προς τη ΝΔ είπε χαρακτηριστικά:

«Ας μου επιτρέψει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, γιατί μου ήρθε αυθόρμητα τώρα, να εκφράσω την συμπαράσταση μου στον ΣΥΡΙΖΑ. Είστε αχάριστοι εσείς στη ΝΔ. Έχει πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν την άχνη στο κουραμπιέ.

Είστε αχάριστοι γιατί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4% μας είχατε ζαλίσει στο ΚΚΕ. Τώρα που άλλαξαν γνώμη ανακαλύψατε ότι είναι κομμουνιστές και απειλούν το σύστημα. Για 20 χρόνια μας είχατε τρελάνει ότι αυτοί είχαν εκσυγχρονιστεί και εμείς μέναμε στις ίδιες πολιτικές».

Και η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε στο σημείο αυτό:

«Ο τσακωμός σας με το ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί δεν αντέχετε να χάσετε την διακυβέρνηση. Την χάσατε από ένα ΠΑΣΟΚ το 1981 που δεν είχε
την στήριξη των αστικών κομμάτων. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αν σας νικήσει, στη λογική και τα μισά να γίνουν καλά είμαστε, έχει τη στήριξη των σημαντικών τμημάτων των οικονομικών κέντρων και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Εσάς σας είχαν στο χέρι, τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν βάλει ήδη».

Και η κ. Παπαρήγα συνέχισε, αυτή τη φορά απευθυνόμενη προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση, λέγοντας:

«Δυόμιση εκατομμύρια ψήφους πήρατε με προοπτική να γίνεται κυβέρνηση. Έπρεπε τα σωματεία να σφύζουν και τα συνδικάτα να είναι κυψέλες μορφών πάλης. Αν ήταν να συγκρουστείτε έπρεπε να έχετε προετοιμάσει τον κόσμο για να σας στηρίξει στη σύγκρουση. Με τα χάπενιγκς στο σύνταγμα δεν γίνεται σύγκρουση ούτε προετοιμασία για σύγκρουση.

Επιφανής οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι με εσωτερική υποτίμηση μπορούμε να βγούμε από τη κρίση. Φέρτε μου ένα παράδειγμα όχι του 20ου αιώνα αλλά και του 19ου που η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση δεν συνοδεύτηκε συνειδητά από επεξεργασμένα μέτρα απαξίωσης της εργατικής τάξης και των κατακτήσεων της.

Σε ένα καπιταλιστικό σύστημα ο λαός βγαίνει από τη κρίση ηττημένος αντίθετα το κεφάλαιο βγαίνει δυναμωμένο».

Και στο θέμα του χρέους όμως η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια, αφού το αναγνωρίζει και τόνισε ότι τα δάνεια δεν έγιναν για παροχές στο λαό αλλά για επιχορηγήσεις επιχειρηματικών ομίλων και εξοπλισμούς.

«Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το χρέος γιατί δεν αφορά το λαό. Όταν πας για διαπραγμάτευση πάς μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ», τόνισε και πρόσθεσε:

«Έχετε απλά διαφορετικές συνταγές. Η ΝΔ λέει λιτότητα, ανάπτυξη, εσείς λέτε ανάπτυξη, λιτότητα. Τέτοιες διαφορετικές συνταγές πάντα υπήρχαν στα πλαίσια του καπιταλισμού. Το αποτέλεσμα όμως είναι ίδιο. Καλλιεργείται στο λαό τη λογική ότι πρέπει να αρκείται στα ψίχουλα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο».

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε τα μέτρα ελάφρυνσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση ψίχουλα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, «και 50 λεπτά να πάει το πετρέλαιο θέρμανσης χιλιάδες οικογένειες δεν θα το αγοράσουν γιατί δεν έχουν λεφτά και ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας .

Ο λαός δεν πρέπει να δεχθεί να έχει μειωμένες απαιτήσεις. Πρέπει να κάνει άλλη ιεράρχηση στα αιτήματά του», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Διαβάστε επίσης:

Κορυφώνεται η μάχη στη Βουλή