ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη (14/10) η ονομαστική ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Την Πέμπτη (14/10) η ονομαστική ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Την Πέμπτη (16/10) στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί των επίμαχων άρθρων που αφορούν την ονομαστικοποίηση των κουπονιών και τη δυνατότητα χρηματοδότησης των κομμάτων από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Οι δύο ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, δέχθηκαν τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία έκανε λόγο για φακέλωμα και για νομιμοποίηση μαύρου χρήματος.

Η κυβέρνηση, τόσο δια του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, όσο και των εισηγητών της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου, αντέτεινε ότι πλέον γίνεται ουσιαστικότερος ο έλεγχος, ενώ ενισχύεται η διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Εξάλλου, η βουλευτική τροπολογία των εισηγητών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προβλέπει ότι είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο ποσοστό μέχρι 40% από τη συνολική κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνει κάθε κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων, και την οποία είχε κάνει δεκτή ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί μόνο τα κόμματα της συγκυβέρνησης που είναι υπερχρεωμένα, λόγω των δανείων που έχουν πάρει.

Διαβάστε ακόμα:

Καμμένος: Πρώτα εκλογές και μετά Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Π. Σκουρλέτης: Άκουσα κυβερνητικούς βουλευτές να μιλούν για αργυρώνητους βουλευτές