ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Δεν θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας

Κουβέλης: Δεν θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας

Πιο κοντά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φαίνεται πως βρίσκεται η χώρα μας καθώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απορρίπτει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του.

Ο κ. Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στον Realfmξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ επεσήμανε ότι και η ΔΗΜΑΡ δεν θα μετέχει στην προεδρική πλειοψηφία.

«Δεν προσωποποιώ ποτέ την πολιτική μου στάση. Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κουβέλης για την Προεδρική εκλογή. Δεν θα μετέχει η ΔΗΜΑΡ στην προεδρική πλειοψηφία. Η ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο καθένας με τον δικό του τρόπο έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει», είπε ο κ. Κουβέλης.

«Φαίνεται ότι δεν θα εξασφαλιστεί ο αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατά συνέπεια η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ξεκαθάρισε: «Δεν έχουμε καμία διαφορετική εκτίμηση, από την ημέρα που αποφασίσαμε στο συνέδριό μας την αρνητική μας θέση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ούτε θεωρώ, με βάση την πολιτική που ασκείται ότι θα διαφοροποιηθεί η στάση μας. Δεν θα διαφοροποιηθεί».

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την θέση του ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

«Ο κ. Βενιζέλος λέει ότι είναι βιώσιμο, ο κ. Χαρδούβελης λέει ότι θα καταστεί βιώσιμο. Παρόμοια διατύπωση επέλεξε και ο κ. Σαμαράς στη ΔΕΘ. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο αλλά και αυτός ο οποίος έχει την άποψη ότι είναι, ας την καταθέσει με μία προσπάθεια να εξασφαλιστεί ο ελάχιστος πολιτικός τόπος για να αναδιαρθρωθεί το χρέος και από την ώρα που θα αναδιαρθρωθεί εννοείται ότι θα έχει θετικές συνέπειες για την κοινωνία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα τόνισε πως αφού ο κ. Παπούλιας δεν έχει τη δυνατότητα να συγκαλέσει το συμβούλιο, πρέπει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας να μιλήσουν καθαρά. «Θέλουν ή δεν θέλουν αυτή τη συνάντηση; Εγώ θεωρώ ότι είναι αναγκαία αυτή η συνάντηση, είναι αναγκαία αυτή η συνεννόηση, παρά τις μεγάλες μας αντιθέσεις».

Σχετικές ειδήσεις