Ο Βενιζέλος «τελειώνει» το ΠΑΣΟΚ!

Newsroom Newsroom

Ο Βενιζέλος «τελειώνει» το ΠΑΣΟΚ!

Ως συνιστώσα της «Δημοκρατικής Παράταξης» θα κατέβει το Κίνημα στις εκλογές – Τι θα κάνει ο ΓΑΠ

Αμέσως μετά το ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» το νέο αυτό πολιτικό σχήμα θα αποκτήσει δικά του μέλη, δικά του γραφεία και –το σημαντικότερο- δικά του όργανα.

Αυτό στην πράξη σημαίνει το ουσιαστικό τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚ, το ιστορικό Κίνημα που ίδρυσε ο Αντρέας Παπανδρέου και κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Ελλάδας σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, μέχρι το 2012, οπότε και υπό το βάρος των ανιστόρητων μνημονιακών επιλογών του τότε αρχηγού του Γ. Παπανδρέου κατέρρευσε.

Έκτοτε φυτοζωεί…

Αλλά, όπως ευφυώς όσο και μελαγχολικά υπογράμμισε στο newsbomb.gr ιστορικό του στέλεχος, «έμελλε να είναι ο Βενιζέλος αυτός που θα το τελείωνε»…
Διότι ασφαλώς ουδείς αμφιβάλλει ότι ναι μεν το ΠΑΣΟΚ τυπικά θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά στο βαθμό που το πολιτικό βάρος θα μεταφερθεί στη «Δημοκρατική Παράταξη», θα ζει ωσάν απλώς συνιστώσα της!

Άλλωστε με το νεοπαγές σχήμα της «Παράταξης» θα κατέβουν στις εκλογές ο Βενιζέλος και οι διάφορες άλλες συνιστώσες.

Αυτό θα είναι το σχήμα που θα τους εκπροσωπήσει. Απλά κάτω απ’ τα σύμβολα αυτού του σχήματος θα παρατίθενται και τα σύμβολα των… συνιστωσών, μεταξύ τους κι ο ήλιος του –πάλαι ποτέ- ΠΑΣΟΚ.

Τέλος εποχής λοιπόν για το ΠΑΣΟΚ, με ό,τι αυτό σημαίνει για την πολιτική ζωή της χώρας. Και σημαίνει πολλά…

Σενάρια περί… διαγραφής Παπανδρέου

Ένα αγχώδες ερώτημα που απασχολεί τον Βενιζέλο και την πέριξ αυτού ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, είναι το τι θα κάνει, αν και πώς θα αντιδράσει ο Γ. Παπανδρέου.
Μέχρι στιγμής αυτό που υπάρχει ως δεδομένο είναι η άρνησή του να ενταχθεί στο σχήμα της «Δημοκρατικής Παράταξης». Απουσίασε επιδεικτικά απ’ την πρώτη συνεδρίαση της ΕΟΕΣ, όπως απουσίασαν επίσης (ή πήγαν για λίγο κι έφυγαν…) και στελέχη προσκείμενα σε αυτόν.

Από κει και πέρα, όπως σας έχει ενημερώσει το newsbomb.gr, δεν έχει αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε οριστική ρήξη με τον Βενιζέλο ή αν θα αναμένει το αποτέλεσμα των πρόωρων (όπως όλα δείχνουν) εκλογών και θα πράξει αναλόγως.

Εισηγήσεις του έχουν γίνει και προς τη μία κατεύθυνση (της ρήξης τώρα) και προς την άλλη (να περιμένει τα αποτελέσματα των εκλογών).

Και όσοι τον γνωρίζουν, όσοι ξέρουν πώς λειτουργεί, λένε ότι «την τελική απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα τη λάβει με… την οικογένεια»!

Ωστόσο τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ιδιότυπο μπρα-ντε φερ μεταξύ Βενιζέλου και ΓΑΠ.

Υπήρξαν συγκεκριμένα διαρροές απ’ το επιτελείο του Βενιζέλου, ότι ο ΓΑΠ θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να ενταχθεί στις διαδικασίες συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης. Κι αν συνεχίσει να αρνείται, τότε θα διαγραφεί!

Μάλλον στα πλαίσια ενός πολέμου νεύρων μεταξύ των δύο πόλων της εναπομείνασας πασοκικής παράταξης θα πρέπει να αποδοθούν οι διαρροές αυτές.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι όταν απευθυνθήκαμε σε στενό συνομιλητή του ΓΑΠ και του μεταφέραμε τη σχετική διαρροή, σαν «έτοιμος από καιρό» μας απάντησε:
- Μακάρι να το κάνει αυτό ο Βενιζέλος, ο μεν Γιώργος θα απελευθερωθεί, ενώ εμείς θα… ανοίξουμε σαμπάνιες!

Όλα επομένως παραπέμπουν σε ένα ιδιόμορφο πόλεμο νεύρων που θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα.

Εκτός κι αν κάποιος απ’ τους δυο αναλάβει να κόψει το Γόρδιο Δεσμό…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved