ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίπτει τη σύνδεση ενσήμων με τις παροχές ο Μπέζας

Απορρίπτει τη σύνδεση ενσήμων με τις παροχές ο Μπέζας

Δεν τίθεται θέμα μείωσης των κατώτατων συντάξεων ή αύξησης των ορίων ηλικίας, διαβεβαίωσε τη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας, Αντώνης Μπέζας και τόνισε ότι το ΕΚΑΣ συνεχίζει να καταβάλλεται κανονικά.

Παράλληλα απέρριψε, κατηγορηματικά, σενάρια περί σύνδεσης των ενσήμων με τις παροχές υγείας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για κινδυνολογία και καταστροφολογία.

Αφορμή ήταν οι αιτιάσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Στρατούλη, που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι τυχαίες αλλά λειτουργεί ως «πολιτικός λαγός» της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση μεριμνά ώστε οι δικαιούχοι χαμηλών συντάξεων να εξαιρεθούν από τις όποιες μειώσεις. Σε ό,τι αφορά δε το ΕΚΑΣ συνεχίζεται να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος», τόνισε ο κ. Μπέζας, και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες.

«Εξακολουθείτε να λειτουργείτε ως θεατές, να κινδυνολογείτε και να καταστροφολογείτε σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος. Είναι τραγικό να λειτουργείτε με τη πολιτική της εύκολης παροχολογίας και των ψευδαισθήσεων που μας οδηγεί στη καταστροφή. Το ασφαλιστικό είναι μια δημοσιονομική βόμβα και πρέπει να είναι πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, να μας ενώνει. Δεν δείχνετε όμως ούτε σοβαρότητα ούτε υπευθυνότητα», τόνισε ο κ. Μπέζας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων