ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Δημόσιας Τάξης: Άσκηση ετοιμότητας για τους σεισμούς

Υπ. Δημόσιας Τάξης: Άσκηση ετοιμότητας για τους σεισμούς

Yπάρχει πρωτόκολλο του στρατού για την αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών καταστάσεων, το οποίο ονομάζεται «Αρμαγεδών».

Τη διενέργεια εντός των επόμενων 60 ημερών έκτακτης άσκησης με συμμετοχή της αστυνομίας, πυροσβεστικής, λιμενικού, ΕΚΑΒ , επιστημόνων του γεωδυναμικού ινστιτούτου και πολεοδόμων - τεχνικών οριστικότητας κτηρίων της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας και παραγωγών Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ ΔΕΠΑ κτλ), συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει πρωτόκολλο του στρατού για την αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών καταστάσεων, το οποίο ονομάζεται «Αρμαγεδών», ωστόσο δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ και δεν είναι σίγουρη η αποτελεσματικότητά του.

Η άσκηση έχει σκοπό να δοκιμάσει στην πράξη το σχέδιο αντιμετώπισης μεγάλης φυσικής καταστροφής. Το σενάριο της άσκησης που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων δυο μηνών θα συνταχθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, υποστήριξε ότι ζητούμενο είναι η πρόληψη των φαινομένων και όχι η εκ των υστέρων δραστηριοποίηση των φορέων, όσον αυτό μπορεί φυσικά να καταστεί εφικτό με τα υπάρχοντα τεχνικά και επιστημονικά μέσα. ''Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ομαλή και χωρίς προβλήματα συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και λοιπών φυσικών καταστροφών'' είπε.

Εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στη σεισμική δόνηση μεγέθους 5.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τη μια το πρωί στη Μαλεσίνα, υποστηρίζοντας πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τους πολίτες.

Ροή Ειδήσεων