ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Δεν εγκλωβίζομαι από κανέναν!

Αλέξης Τσίπρας: Δεν εγκλωβίζομαι από κανέναν!

Το παρασκήνιο της δήθεν συναίνεσης που επιζητεί η κυβέρνηση και το πολιτικό μασάζ ενόψει της Προεδρικής εκλογής - Αμετακίνητη η Κουμουνδούρου στη γραμμή της - Δεν υπογράφουμε τίποτα λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία πολιτική ομηρεία και καμία επιχείρηση εγκλωβισμού τόσο του ιδίου, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.


«Όποια προσπάθεια και αν γίνει εκ μέρους της τρόικας και άλλων κέντρων να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αυτή θα πέσει στο κενό» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα θεωρεί ότι η συζήτηση περί συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Αντώνη σαμαρά έχει λήξει, μετά την αρνητική στάση του Πρωθυπουργού σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


Παράλληλα, η ηγεσία του κόμματος διευκρινίζει ότι δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί στα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμά ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο τόσο των διαπραγματεύσεων όσο και του εσωτερικού μετώπου, αφού τα πισωγυρίσματα του Μαξίμου στα περί συναντήσεως των πολιτικών αρχηγών δίνουν την αίσθηση πανικού και βεβιασμένων κινήσεων.

Στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας επιχειρήθηκε να κλείσει και το εσωκομματικό μέτωπο, μετά τις ενστάσεις και τις ανησυχίες που εξέφρασε η αριστερή πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις συναντήσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου και συγκεκριμένα των Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού με εκπροσώπους των αγορών σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο.

Το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου διαβεβαίωσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ενημερώσει για όλες αυτές τις επαφές, ενώ τόνισαν ότι είναι αναγκαίο να γίνονται συνατήσεις με στελέχη της αγοράς προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ενημερώνει για τις θέσεις και τις προθέσεις του.


Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν επιδοθεί σε έναν πολιτικό μαραθώνιο προσπαθώντας με τη μέθοδο του «πολιτικού μασάζ» να αποσβέσουν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των κομμάτων τους.
Ο Βενιζέλος συναντήθηκε χθες Τετάρτη 19/11/2014 με τον Γκίκα Χαρδούβελη επιχειρώντας να τον πείσει ότι έχει τη στήριξη των κυβερνητικών βουλευτών παρά το γεγονός ότι δεν τον στηρίζει κανένας βουλευτής.


Υπήρξε και συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου εις την οποία ο αντιπρόεδρος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να «μαζέψει» τον Άδωνι, ενώ ο κ. Σαμαράς σε μια απέλπιδα προσπάθεια αναζήτησης «συστημικών παικτών» είδε και τον Σταύρο Θεοδωράκη που μετέβη στο μέγαρο Μαξίμου χωρίς τον σάκο του και χωρίς τη βέσπα του.


Σήμερα εξάλλου ο Βαγγέλης Βενιζέλος πρόκειται να δει τον «αντάρτη» των σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο «ατυχήματος» ενώ αύριο Παρασκευή 21/11/2014 –για τους ίδιους ακριβώς λόγους - αναμένεται να δει και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Σχετικές ειδήσεις