ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Kουρελόχαρτα» οι κόκκινες γραμμές

«Kουρελόχαρτα» οι κόκκινες γραμμές

Παρά την αρχική αντίδραση της κυβέρνησης και παρά τα όσα διατείνονται από το μέγαρο Μαξίμου ότι δήθεν η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και για τις σχεδιαζόμενες επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος πάνε... δύο βήματα πίσω.

Επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά απίστευτη υποχωρητικότητα, η κυβέρνηση μεταβαίνει στο Παρίσι.

Ενώ όλες αυτές τις μέρες υποτίθεται ότι περιμένουμε την τρόικα να έλθει στην Ελλάδα για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις, οι δανειστές σε μια επίδειξη δύναμης ζητούν από το ελληνικό επιτελείο να μεταβεί στο Παρίσι και η κυβέρνηση το δέχεται αβίαστα.

Η σημειολογία σε επικοινωνιακό επίπεδο είναι θλιβερή για την ελληνική πλευρά που εμφανίζεται να «σέρνεται» πίσω από τις εξελίξεις και πίσω από τις εντολές υπαλλήλων της τρόικας.

Για άλλη μια φορά γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχει καμία κόκκινη γραμμή και καμία απολύτως διάθεση για αντιπαράθεση. Μετά την εντολή των δανειστών «ελάτε εσείς στο Παρίσι να μας βρείτε», ο κ. Αντώνης Σαμαράς κάλεσε εκτάκτως τον Γκίκα Χαρδούβελη στο γραφείο του προκειμένου να «χαράξουν» την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική αποστολή, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Από την κυβέρνηση πάντως διοχετεύεται η πληροφορία ότι έχει βρεθεί μια χαραμάδα συνεννόησης με τους δανειστές, αν και τα πραγματικά περιστατικά δεν μαρτυρούν κάτι τέτοιο...

«Η συνάντηση στο Παρίσι θα είναι η αρχή της άρσης της εμπλοκής με την τρόικα» εκτιμούν από το Μαξίμου, τονίζοντας ότι η συνάντηση έχει διπλό χαρακτήρα, δηλαδή την αξιολόγηση του προγράμματος αλλά και συζήτηση για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικές ειδήσεις