ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαζεύουν υπογραφές για συνέδριο οι «Παπανδρεϊκοί»

Μαζεύουν υπογραφές για συνέδριο οι «Παπανδρεϊκοί»

Νέα επεισόδια στην εσωκομματική κόντρα, παρά το γεγονός ότι ο Βενιζέλος ισχυρίζεται ότι είναι εκτός καταστατικού όσοι ζητούν συνέδριο ΠΑΣΟΚ.

Όπως φαίνεται, καμία πλευρά απ' τις δύο σκληρότατα αντιπαρατιθέμενες στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω.

Απλά οι εκατέρωθεν κινήσεις γίνονται με τρόπο προσεχτικό, καθώς το ζητούμενο –όπως όλα δείχνουν- είναι το ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση που δείχνει αναπόφευκτη...

Τις τελευταίες μέρες η πλευρά Βενιζέλου έχει περάσει στην –ελεγχόμενη- αντεπίθεση, μέσω διαρροών (για το τι έλεγε παλιότερα ο ΓΑΠ για τη Δημοκρατική παράταξη), μέσω δημόσιων (προφορικών ή γραπτών) τοποθετήσεων βουλευτών προσκείμενων στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και μέσω «ενημερώσεων» δια των οποίων απορρίπτεται κατηγορηματικά το αίτημα του ΓΑΠ για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέας ηγεσίας απ' τη βάση.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να δοθούν απαντήσεις στις κινήσεις της άλλης πλευράς, αλλά και να φανεί ότι η τάση Βενιζέλου διαθέτει την πλειοψηφία στην άγρια εσωκομματική κόντρα.

Απ' την πλευρά της η τάση του ΓΑΠ επιχειρεί να δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται για πλειοψηφίες και μειοψηφίες σε επίπεδο στελεχών, αλλά για την κινητοποίηση της βάσης.

Σε αυτά τα πλαίσια, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, υποστηρικτές του τέως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, κυρίως απ' το χώρο της Νεολαίας, έχουν αρχίσει τη συλλογή υπογραφών μελών του ΠΑΣΟΚ, με αίτημα έκτακτο συνέδριο του Κινήματος.

Η συλλογή υπογραφών γίνεται τόσο διαδικτυακά όσο και με τον «παραδοσιακό» τρόπο, κάτω δηλαδή από κείμενο με το αίτημα που διακινείται σε τοπικές, νομαρχιακές και κλαδικές οργανώσεις.

Φιλοδοξούν, όπως λένε, να συλλέξουν ένα ικανό αριθμό υπογραφών, ώστε να ακυρώσουν στην πράξη το επιχείρημα της πλευράς Βενιζέλου ότι το αίτημα για συνέδριο απορρίπτεται.

Παράλληλα οι υποστηρικτές του ΓΑΠ ισχυρίζονται ότι μια σειρά Νομαρχιακών με τοποθετήσεις τους τονίζουν ότι όχι απλά ζητούν συνέδριο, αλλά παράλληλα δηλώνουν ότι αν το αίτημά τους δεν γίνει αποδεκτό, τότε δεν θα λάβουν μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο της «Παράταξης».

Αναφέρονται συγκεκριμένα οι Νομαρχιακές Κέρκυρας, Αχαΐας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Φθιώτιδας, Καναδά.

Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι στενός συνεργάτης του ΓΑΠ μας τόνιζε ότι ο ίδιος ο Γιώργος δεν έχει σχέση με τις πρωτοβουλίες συλλογής υπογραφών, αν και τις θεωρεί «θετικές και υγιείς κινήσεις», όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Και όλα αυτά ενώ αναμένονται και νέες δημόσιες εμφανίσεις του ΓΑΠ, σε Κοζάνη αλλά και Θεσσαλονίκη, όπου έχει προσκληθεί από ομάδα υποστηρικτών του...

Κι έπεται συνέχεια...

Σχετικές ειδήσεις