ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεονταρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ τορπιλίζει κάθε προσπάθεια

Λεονταρίδης:  Ο ΣΥΡΙΖΑ τορπιλίζει κάθε προσπάθεια

Σε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόφιλος Λεονταρίδης, σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια ανθρώπων που πιστεύουν σε φαντασιοκοπήματα».

Ο κ. Λεονταρίδης υποστήριξε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντα έβαζε το μικροκομματικό συμφέρον πάνω απ' το συμφέρον της χώρας. «Πώς είναι δυνατόν να πιστεύουν κάποιοι πως οι λεονταρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν αποτέλεσμα, όταν με όλες της τις προσπάθειες η κυβέρνηση αγωνίζεται ακόμα σε δύσκολο περιβάλλον, και όταν οι εταίροι ακούν απίθανα πράγματα από την αντιπολίτευση;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεονταρίδης και συνέχισε: «Η χώρα βρίσκεται στο μεταίχμιο, υπό τον εκβιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη διασάλευση της πολιτικής σταθερότητας (...) Ο ΣΥΡΙΖΑ τορπιλίζει κάθε προσπάθεια, εναντιώνεται σε κάθε μεταρρύθμιση, δίνει ανέφικτες υποσχέσεις που αύριο θα καταρρεύσουν. Επιδιώκει να εμφανιστεί με κάθε τρόπο ως σωτήρας του έθνους, ενώ όλοι ξέρουμε πως μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο δεν υπάρχουν περιθώρια για μονομερείς κινήσεις». Υπάρχουν όμως, σημείωσε, πολλοί «κερδοσκόποι που καραδοκούν για ένα στραβοπάτημα της Ελλάδας».

Σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κ. Λεονταρίδης παρατήρησε: «Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει σε κατάσταση ακραίας φτώχειας και γι' αυτό δεν υφίσταται ζήτημα λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων και περικοπών σε μισθούς συντάξεις. Η κυβέρνηση έχει θέσει "κόκκινες γραμμές" αλλά και στόχους. Έχουμε υλοποιήσει πολλά σε σχέση με τις προβλέψεις, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε την προσπάθεια. Είμαστε ακόμη στην ανηφόρα».

Σχετικά με τον τομέα ευθύνης του, ο κ. Λεονταρίδης αναφέρθηκε στη ρύθμιση των οφειλών των ΟΤΑ, των οφειλών των πολιτών προς τους δήμους και των οφειλών των Περιφερειών προς τη ΔΕΗ. «Υπό συγκρότηση βρίσκεται η στρατηγική διευθύνουσα ομάδα του υπουργείου, για την άρση των επικαλύψεων στις αρμοδιότητες μεταξύ των ΟΤΑ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού, για τη σύνταξη του περιουσιολογίου, τα επιχειρησιακά προγράμματα, την οικονομική διαχείριση των ΟΤΑ. Παράλληλα καταρτίζουμε και νέο μοντέλο μεταφοράς μαθητών, και προχωράμε σε αξιολόγηση δομών των ΟΤΑ α' και β' βαθμού για να εντοπιστούν δυσλειτουργίες και ελλείψεις. Προϋπόθεση όμως, όλων αυτών, είναι η πολιτική σταθερότητα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Σχετικές ειδήσεις