ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξάρτητοι ζητούν εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή

Ανεξάρτητοι ζητούν εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις καθώς όπως φαίνεται ετοιμάζεται από ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η οποία θα ζητεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Το περιεχόμενο της επιστολής θα είναι ανάλογο με αυτό της πρότασης που κατέθεσαν χθες έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Τσούκαλης, ενώ η ημερομηνία κατάθεσης θα είναι αμέσως μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

Οι συντάκτες αναμένεται να ζητούν εθνική συνεννόηση με στόχο την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Bουλή και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ως ισχυρή συμβολική έκφραση μιας συναινετικής διαδικασίας. Ωστόσο θα σημειώνουν ότι απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα της πορείας προς τις εθνικές εκλογές οι οποίες θα πρέπει να γίνουν μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Τα ονόματα που ακούγεται πως θα βάλουν την υπογραφή τους είναι οι: Νίκη Φούντα, Θωμάς Ψύρρας, και Νίκος Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός και Χρήστος Αηδόνης, ενώ αναμένεται να γίνει αποδεκτή και από τους Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), Πάρις Μουτσινά, Γιώργος Κασαπίδη, Μίμης Ανδρουλάκη, Γιάννης Κουράκο κ.α.

Σχετικές ειδήσεις