ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Άρση εμποδίων από την Τουρκία στα αγροτικά προϊόντα

Σκρέκας: Άρση εμποδίων από την Τουρκία στα αγροτικά προϊόντα

Την ανάγκη άρσης των δασμολογικών εμποδίων, τα οποία επιβάλει η Τουρκία στην εισαγωγή επεξεργασμένων αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τυροκομικά και οινοποιητικά προϊόντα, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας N. Zeybekci, σε συνέχεια των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τρόπους και δυνατότητες περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο κρατών στον επιχειρηματικό τομέα και ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών οικονομικών σχέσεων για την εμπέδωση της φιλίας ανάμεσα στα δύο κράτη.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά για να συνεχίσουν να αυξάνονται πρέπει να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον σταθερότητας, ηρεμίας, ειρήνης και ασφάλειας.

Ακολούθησε συνεδρίαση των δύο Υπουργικών Συμβουλίων, ενώ στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας συνόδευσε τον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Νταβούτογλου κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.