ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική αξιοπιστία, μηδέν!

Πολιτική αξιοπιστία, μηδέν!

Μόλις πέντε ημέρες διάρκεσε η αγωνία του πρωθυπουργού για τον εκσυγχρονισμό του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κάθε θαύμα, τρεις ημέρες (πέντε, εν προκειμένω) , που λέει κι ο λαός μας.

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου με το πομπώδες ύφος που το 2012 μας υποσχόταν να καταπολεμήσει την ανεργία των νέων «άμεσα», έλεγε: «...Η πρωτοβουλία της Αναθεώρησης του Συντάγματος ανοίγει νέους σύγχρονους ορίζοντες για την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Γνωρίζετε καλά, αφού εσείς επεξεργαστήκατε την σχετική πρόταση, ότι δεν μιλάω για μια συνηθισμένη Αναθεώρηση. Αναφέρομαι σε ένα μεγάλο εγχείρημα...».

Και η σύντομη ομιλία του, κατέληγε: «...Αν δεν προχωρήσει σήμερα η συνταγματική αναθεώρηση, νέο Σύνταγμα μπορεί να υπάρξει μόνο μετά το 2021. Είναι κρίμα να χαθούν κι άλλα χρόνια, για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολύ καιρό. Ο Ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει...».

Χθες Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε την επίσπευση των ψηφοφοριών για τον ανώτατο πολιτεακό Άρχοντα. Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι η χθεσινή πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά, τινάζει στον αέρα την προοπτική Συνταγματικής Αναθεώρησης –ή τουλάχιστον τη θέτει σε μεγάλη αμφιβολία- παρά το ότι αυτή η Αναθεώρηση θα μπορούσε να έχει προχωρήσει εάν οι ψηφοφορίες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας άρχιζαν μετά τις γιορτές.

Σχετικές ειδήσεις