ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝ.ΕΛ.: Αμοντάριστα όσα καταγράφηκαν

ΑΝ.ΕΛ.: Αμοντάριστα όσα καταγράφηκαν

Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζουν πως το οπτικοακουστικό υλικό με τις καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο δεν έχει υποστεί επεξεργασία εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος "επικοινώνησε πριν από λίγο με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση ή διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ. για μονταρισμένο υλικό και χαρακτήρισε ψευδή όσα σχετικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας'.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε αυτό που ανακοινώθηκε στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου 2014:

Στην εισαγγελία παραδόθηκαν οι πρωτογενείς πηγές με αποθηκευμένα στην ενσωματωμένη μνήμη τους, το οπτικό και ηχητικό υλικό από τις συναντήσεις του Π. Χαϊκάλη με το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.

Πρόκειται για ένα ρολόι - κάμερα και ένα ηλεκτρονικό μαγνητόφωνο μέσα στα οποία υπάρχει το υλικό - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ - από την πρωτογενή του αποθήκευση. Άρα είναι αμοντάριστα όλα όσα ελέχθησαν και καταγράφηκαν», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τι αναφέρουν οι "διαρροές" από την ΕΛ.ΑΣ.

Στα εργαστήρια της Ασφάλειας είναι σε εξέλιξη η επεξεργασία των ηχητικών και οπτικών αποσπασμάτων που καταγράφηκαν από τους ΑΝΕΛ και στάλθηκαν στις δικαστικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Αστυνομία, το οπτικό και ηχητικό υλικό έχει υποστεί μοντάζ με σύνθεση εικόνας και ήχου.

Αυτό σημαίνει πως έγινε τεχνική επεξεργασία για να «ενωθούν» η εικόνα και ο ήχος.

Ωστόσο, αυτό που μένει να απαντηθεί είναι το εάν υπήρξε οποιαδήποτε αλλοίωση του αρχικού, αυθεντικού υλικού που καταγράφηκε.

Οι ίδιες πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν επίσης πως υπάρχει και αμοντάριστο υλικό, από το οποίο και θα φανεί εάν έχει γίνει περαιτέρω επεξεργασία.

Σχετικές ειδήσεις