ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Οι δηλώσεις της Λεπέν υπέρ ΣΥΡΙΖΑ κήρυξαν... πόλεμο

Εκλογές 2015: Οι δηλώσεις της Λεπέν υπέρ ΣΥΡΙΖΑ κήρυξαν... πόλεμο

Νέο… μέτωπο στην προεκλογική «μάχη» άνοιξαν οι δηλώσεις στήριξης της Μαρίν λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας το έναυσμα για νέο… χαρτοπόλεμο.

«Ο κ. Τσίπρας βρήκε το μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας Λεπέν. Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωσή της στη Λε Μοντ λέει ότι "επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών". Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από… κοντά και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή συμπλήρωσε:

«Κι εμείς ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών».

Η απάντηση ωστόσο της Κουμουνδούρου ήταν για μία ακόμη φορά άμεση και αιχμηρή.

Αφού λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η άνοδός του, όπως και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της», κατέστησε σαφές πως: «Υποδείξεις από το κόμμα του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς»…

Σχετικές ειδήσεις