Χρυσόγελος: Προτείνει κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Πράσινους-ΔΗΜΑΡ

Newsbomb

Υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπουν στη Βουλή, τάσσεται ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Χρυσόγελος.

Ο κ. Χρυσόγελος καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν τον εκλογικό σχηματισμό ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ για να ξεπεραστεί το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι στη Βουλή θα επιδιώξει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου σε προοδευτική κατεύθυνση, χωρίς λιτότητα, αλλά με μεγάλες μεταρρυθμιστικές και περιβαλλοντικές τομές.

"Κανένα κόμμα δεν μπορεί από μόνο του, σήμερα, να πετύχει τις βαθιές αλλαγές. Η υπόθεση της αλλαγής πολιτικής δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός μόνο κόμματος. και πολύ περισσότερο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές αντιφατικές θέσεις και απόψεις. Με ευθύνη του εκλογικού νόμου, αλλά και του συνόλου των πολιτικών κομμάτων που δεν άλλαξαν τον εκλογικό νόμο, η αυτοδυναμία βασίζεται σε υφαρπαγή της βούλησης των πολιτών" είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ, που όπως φαίνεται θα έχει -με ασφάλεια- την πρώτη θέση, θα βρεθεί -με βάση όσα λέει- χωρίς συμμάχους για σχηματισμό μιας σοβαρής κυβέρνησης που θα πρέπει να προωθήσει βαθιές αλλά ρεαλιστικές κι οραματικές αλλαγές" ανέφερε ο κ. Χρυσόγελος και συνεχίζει:

«Αν είμαστε στη Βουλή και προσκληθούμε να συμμετάσχουμε σε μια προοδευτική κυβέρνηση -ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, αλλά δεν πρέπει να έχει αυτοδυναμία- θα προτείνουμε να υπάρξει μια συμφωνία, όχι μόνο μεταξύ των δυο σχημάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αλλά και με τις σημαντικές κοινωνικές, επαγγελματικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις».

Τέλος, προειδοποιεί προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές είναι μεγάλη δοκιμασία για τη χώρα και διαβεβαιώνει ότι η συνεργασία ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ, δεν τελειώνει το βράδυ των εκλογών αλλά έχει προοπτικές.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved