ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί πρέπει να ψηφίσω τον Βασίλη Κικίλια στις εκλογές

Γιατί πρέπει να ψηφίσω τον Βασίλη Κικίλια στις εκλογές

Ο Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με τη ΝΔ, είναι η περίπτωση του νέου ανθρώπου που αφιερώνεται στην προσφορά προς τον συμπολίτη του, είτε ως γιατρός είτε ως αντιπρόσωπός του στο ελληνικό κοινοβούλιο, είτε ως ο επικεφαλής της Δημόσιας Τάξης.

Την πρώτη του αναγνώριση την είχε με τη μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ. Η εμπειρία του με την πολιτική ξεκίνησε με την Τοπική αυτοδιοίκηση και σύντομα αναγνωρίστηκαν οι δεξιότητές του και το ήθος του. Ο βατήρας για τον «γιατρό» ήταν ο χαρακτήρας του, η εργατικότητά του και το ήθος του. Μπήκε στο κοινοβούλιο και το καλοκαίρι του περασμένου χρόνου (10/6/2014) ο Αντώνης Σαμαράς του εμπιστεύτηκε τη θέση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Τίποτα δεν έγινε τυχαία όπως μαρτυρούν οι επιτυχίες του σε κάθε θέση που υπηρέτησε. Από χειρουργός, στα χειρουργικά χτυπήματα επί του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Από την Εθνική Ομάδα μπάσκετ, στα τρίποντα της κοινωνικής αναγνώρισης της προσφοράς του στα κοινά.

fotokikilias4

Οι σταθμοί στη ζωή του είναι πολλοί και σημαντικοί. Το 2012 εκλέγεται βουλευτής στην Α’ Αθήνας με τη ΝΔ, μετά από μια εξαετή προσπάθεια (2006 – 2012) να πάρει την ειδικότητα του ως χειρουργός ορθοπεδικός και να ανακηρυχτεί το 2011, ως αριστούχος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο μεσοδιάστημα (2010) υπηρέτησε την Τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως στην Περιφέρεια Αττικής και παλαιότερα στο Δήμο Αθηναίων ως πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης.

Σε όλη αυτή την χρονική περίοδο, ο Βασίλης Κικίλιας φαίνεται ότι θεμελίωσε γερά τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου της προσφοράς, των αξιών και των ιδανικών.

KIKILIAS4

Προς επίρρωση το κεντρικό του σύνθημα “Μια σωστά οργανωμένη πολιτεία χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας”, παραπέμπει σε πολιτικό που δεν έχει αλλοιωθεί καμία από τις αρχές του.

Πρόσφατα, σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr τόνιζε: «Με πυξίδα την ασφάλεια και τη σταθερότητα θέτουμε τις βάσεις για πραγματική και υγιή ανάπτυξη. Αναζητούμε προοπτικές βελτίωσης με στέρεες βάσεις για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Σήμερα, στην εποχή των προκλήσεων και της κρίσης αντιπροσώπευσης, οι νέοι άνθρωποι σαν τον Βασίλη Κικίλια αποτελούν το Κεφάλαιο της χώρας.

Και σε πείσμα των καιρών και των πολιτικών που «οδήγησαν» τη χώρα στη χρεοκοπία, αρνούμενοι να... αφήσουν τα έδρανα της Βουλής, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας μπορούν και πρέπει να επιβραβεύσουν τον Κικίλια με τη ψήφο τους, για το ήθος του, την αποτελεσματικότητά του και πάνω απ' όλα το ανθρώπινο ύφος που διατήρησε και διατηρεί, αφήνοντας στην άκρη τη φθαρμένη από σωρεία σκανδάλων, πολιτική «ταυτότητα» των προκατόχων του.

Γιατί πρέπει, όμως, να προτιμήσετε τον Βασίλη Κικίλια στις εκλογές της Κυριακής:

- Διότι κατόρθωσε να φέρει εις πέρας εξαιρετικά δύσκολες αποστολές κατά τη διάρκεια της θητείας του και μάλιστα ως... πρωτάρης υπουργός, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Η σύλληψη Μαζιώτη και του Ξηρού αποτελούν τα πιο σημαντικά «παράσημα» του Κικίλια.

- Δεν κάθισε... λεπτό στην υπουργική καρέκλα του, παρά βρέθηκε δίπλα στους αστυνομικούς, βγήκε στους δρόμους και άκουσε τα προβλήματά τους, προσφέροντας και λύσεις στα περισσότερα από αυτά, τουλάχιστον σε σχέση με την υποδομή που είχε «χτυπηθεί» λόγω της οικονομικής κρίσης.

- Απέφυγε τις βαρύγδουπες δηλώσεις, όχι μόνο για τον τομέα ευθύνης του, αφού πρώτα μιλούσαν τα έργα του και εν συνεχεία ο ίδιος, αλλά -κυρίως- για τις εξελίξεις στο «βαρύ» μέτωπο της μνημονιακής και ταυτόχρονα καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά. Θεωρείται ως ο μόνος από τους Βουλευτές και Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας που κλείνοντας τη θητεία του στη Βουλή που διαλύθηκε, δεν έχει καμία απολύτως «απώλεια» στο πολιτικό του προφίλ.

- Δεν υιοθέτησε τους υψηλότατους τόνους της τρομοκρατίας των ψηφοφόρων. Αλλωστε, δεν θα μπορούσε ποτέ ένας σοβαρός πολιτικός και τέτοιος είναι ο Βασίλης Κικίλιας, που ως Υπουργός καταπολέμησε με σθένος την πραγματική τρομοκρατία στην Ελλάδα, να παίξει με τη ψυχολογία των πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις