Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η χώρα δεν μπορεί να μπει σε διαδικασίες τζόγου

Βασίλης Σκουλαράκος Βασίλης Σκουλαράκος

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Δημοσίας Τάξης Βασίλη Κικίλια μετά τη σύλληψη Ξηρού, στο Newsbomb.gr

Ο «ψηλός» είναι νέος, όχι όμως και άπειρος. Για όσο διάστημα βρέθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης το πάλεψε. Έτρεξε, βγήκε στο πεζοδρόμιο, τσακώθηκε με αξιωματικούς, προσέφερε τις ιατρικές του γνώσεις σε αυτοκινητικά ατυχήματα, βγήκε σε περιπολίες, πίεσε τα σώματα ασφαλείας και την κρατική ασφάλεια να επιταγχύνουν τις διαδικασίες για τις συλλήψεις μελών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Για όσους τον γνωρίζουν δεν ανήκει στην... πάστα των επαγγελματιών πολιτικών και σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να συνεργαστεί με δεινόσαυρους της πολιτικής οι οποίοι έχουν μάθει να λειτουργούν με νωχελικούς ρυθμούς.

Ο Βασίλης Κικίλιας είναι άνθρωπος της ταχύτητας και το Newsbomb.gr με «δυσκολία» κατάφερε να τον κρατήσει στην καρέκλα προκειμένου να παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του Newsbomb.gr και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουλαράκο, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την σύλληψη Ξηρού, τοποθετήθηκε για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου αλλά και την τρομοκρατία και τις επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα αυτό.

Ο Έλληνας υπουργός χαρακτήρισε τραγικό και σπαρακτικό το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, το οποίο, όπως τόνισε, βάλει ευθέως κατά της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για τη σύλληψη των διαβόητων τρομοκρατών, Μαζιώτη και Ξηρού, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως αποτελούν μεγάλες επιτυχίες οι οποίες πιστώνονται στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στο υπουργείο το οποίο «προσφέρει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες».

Στις φήμες περί «στημένων» συλλήψεων των τρομοκρατών και εκμετάλλευση τους για επικοινωνιακούς λόγους, ο υπουργός υποστήριξε πως «η πραγματικότητα καταρρίπτει αυτό το επιχείρημα, το οποίο λέγεται από λίγους. Αυτές οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να μείνουν έξω από μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Στην ερώτηση γιατί να ψηφίσει ο λαός την κυβέρνηση, ο κ. Κικίλιας αναγνώρισε πως έγιναν αδικίες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όλα έγιναν για να σταθεί η χώρα όρθια ξανά. «Μπορεί ο δρόμος να ήταν ανηφορικός αλλά οδηγεί στην ελπίδα», σημείωσε.

Παράλληλα άφησε αιχμές για τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν αν γίνουν όλα με ένα μαγικό τρόπο, όπως υπόσχεται η αντιπολίτευση. «Δεν μπορεί να τζογαριστεί η χώρα. Στην πιθανότητα του να αλλάξει κάτι δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Τα όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέφικτα και μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη χώρα», υπογράμμισε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως.

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε πως η επόμενη μέρα για την Ελλάδα δεν είναι μνημόνιο. Δεν είναι έλεγχος των οικονομικών από τρίτους. «Μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο που θα εδράζει σε ρεαλιστικές βάσεις. Αυτό που θα παράγουμε θα είναι αυτό που δαπανούμε και το περίσσευμα θα πηγαίνει σε κοινωνική πολιτική. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, λέει "τα ξαναδίνω όλα σε όλους". Δεν μας έχει πει όμως ούτε ένα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα βρουν αυτά τα 20 δισ. Ευρώ. Καλώ λοιπόν όλους να αναλογιστούν την κρισιμότητα των στιγμών. Θέλω να πιστεύω ότι στα σημαντικότερα θέματα θα υπάρχουν συγκλίσεις. Σε αυτά πρέπει να συμφωνήσουμε».

Στην ερώτηση αν έχει μετανιώσει για τους επαχθείς, αντιλαϊκούς νόμους που έχει κληθεί να ψηφίσει, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθήνας είπε μεταξύ άλλων: Κληθήκαμε να σηκώσουμε βάρος που δεν μας αναλογεί. Πληρώνουμε λάθη άλλων που αυτοί τη στιγμή βρίσκονται στο απυρόβλητο. Να είστε σίγουροι όμως ότι τα ίδια λάθη δεν θα αφήσουμε να ξανασυμβούν στη χώρα».

Ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, όσον αφορά τις συνεργασίες, πώς πάνω απ' όλους και απ' όλα είναι το εθνικό συμφέρον. Μετά οι ιδεολογίες, μετά οι πεποιθήσεις, μετά τα κόμματα και μετά το προσωπικό συμφέρον.