ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ.Στρατούλης: Σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών στα Ταμεία

Δ.Στρατούλης: Σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών στα Ταμεία

Αποκατάσταση κατώτατου μισθού, επαναφορά 13ης σύνταξης -Σήμερα, (28/1) η παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Η σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών όσον αφορά στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, η διακοπή των μειώσεων στις συντάξιμες αποδοχές, κύριες και επικουρικές αλλά και η επαναφορά της 13ης σύνταξης για όσους λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές μέχρι 600 ευρώ περιλαμβάνονται στα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης.

Αυτό διαβεβαίωσε χθες ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ορκωμοσία.

Στο υπουργείο Εργασίας ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μαζί με τις Πανεπιστημιακούς Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου, αναλαμβάνουν να επαναφέρουν το σχεδόν καταργημένο από τα μνημόνια εργατικό δίκαιο, επαναρυθμίζοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις, το θεσμό της Διαιτησίας και αποκαθιστώντας το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Και βέβαια η στις άμεσες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μεικτά.

Να σημειωθεί ότι υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα επίπεδα πριν την πράξη υπουργικού Συμβουλίου (6 Φεβρουαρίου του 2012) με την οποία μειώθηκε έχει ταχθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (που δεν τον χαρακτηρίζει πλέον "νομικό βολονταρισμό") αλλά και η εργοδοτικές οργανώσεις, εσχάτως και του ΣΕΒ, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες.

Να σημειωθεί ότι η κα. Ράνια Αντωνοπούλου αναλαμβάνει υπεύθυνη για θέματα καταπολέμησης της ανεργίας, ενώ η κα. Θεανώ Φωτίου θα είναι αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας.

Σχετικές ειδήσεις