ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Δεν ισχύουν για εμάς τα συμφωνηθέντα προ εκλογών

Παππάς: Δεν ισχύουν για εμάς τα συμφωνηθέντα προ εκλογών

«Παραμένουμε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππας ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ζητήσει παράταση. «Θα ζητήσουμε διάλογο για αμοιβαία επωφελή λύση».

Παράλληλα εξέφρασε τη θλίψη του για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όπως είπε ποντάρει στην κλιμάκωση της πίεσης από την πλευρά των εταίρων.

Ερωτηθείς για τη στάση της νέας κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές και την απαίτηση για τήρηση των συμφωνηθέντων, ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Δεν έχω δει καμία δήλωση στελεχών της ΕΚΤ να αναφέρει ότι είναι προϋπόθεση να τηρήσουμε τα προ των εκλογών συμφωνηθέντα».

Ο ίδιος τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «θα δει την Γερμανίδα καγκελάριο όταν έρθει η ώρα. Στην κ. Μέρκελ θα πούμε καλή όρεξη αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό».

Όπως είπε ο κ. Παππάς, «η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου που έχουν θέσει οι δανειστές για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, δεν ισχύει».

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε πως «υπάρχει και προγραμματισμός και σχέδιο και θα ξεδιπλωθεί τις επόμενες μέρες. «Θα θέλαμε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Όταν έρθουν στη Βουλή οι μεταρρυθμίσεις να τις ψηφίσουν και αυτοί».

Σχετικές ειδήσεις