ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπήκαν οι βάσεις για την εποικοδομητική συζήτηση Τσίπρα – Ρέντσι

Μπήκαν οι βάσεις για την εποικοδομητική συζήτηση  Τσίπρα – Ρέντσι

Ικανοποίηση επικρατεί στην Αθήνα από τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ενόψει της αυριανής (3/2) συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρέντσι δήλωσε πως «θέλουμε να μεταθέσουμε τη συζήτηση για την οικονομική πολιτική, τη λιτότητα προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις», κάτι που στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμήθηκε ότι «αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μια παραγωγική συζήτηση μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Ιταλίας».

Όπως αναφέρουν μάλιστα κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει στον Ματέο Ρέντσι ότι «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», ενώ παράλληλα, θα επισημάνει το γεγονός ότι αυτό απαιτεί και χρόνο και δημοσιονομικό χώρο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να σημειώσει στον Ιταλό ομόλογό του, ότι «η στροφή προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την τρόικα που βάζει φραγμούς», αλλά και ότι «επιτέλους η Ευρώπη πρέπει να εμπιστεύεται τους θεσμούς και τα όργανά της».

Σχετικές ειδήσεις