ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να γιατί η Μέρκελ θέλει να «μαζέψει» τον Τσίπρα...

Να γιατί η Μέρκελ θέλει να «μαζέψει» τον Τσίπρα...

Μετά την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα τα «γεράκια» των αγορών φοβούνται και την επικράτηση των Podemos στην Ισπανία, καθώς και την άνοδο της Λεπέν στη Γαλλία - Πέρασαν μπροστά οι Podemos στις δημοσκοπήσεις

Το μήνυμα που στέλνουν οι τραπεζίτες στην Μέρκελ: «Εξάντλησε όλη την αυστηρότητα στον Τσίπρα για να ''κόψουμε το βήχα'' στους υπόλοιπους».

Η δημοσκοπική άνοδος των Podemos στην Ισπανία είναι συγκλονιστική και αυτό το γεγονός εξηγεί γιατί όλο το status quo της Ευρώπης έχει πέσει εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Η «ελίτ εξουσίας» που διαχειρίζεται τις τύχες των λαών της Ευρώπης φοβάται ότι η επιθετικότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει γαϊτανάκι αντιδράσεων σε όλη τη Ευρώπη.

Αν η Μέρκελ υποχωρήσει στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως το κλίμα στην Ευρώπη θα γυρίσει τούμπα και ο συντηρητισμός της γερμανικής λιτότητας θα καταρρεύσει.
Ήδη οι Podemos, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πέρασαν μπροστά. Συγκεντρώνουν ποσοστό 27,7% και είναι μπροστά από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (20,9%)

Στην κορυφή πέρασε το Podemos σε νέα δημοσκόπηση στην Ισπανία, που καταγράφει την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας, με το δικομματισμό να καταρρέει και την αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασιών να προκύπτει.

Στη δημοσκόπηση της Metroscopia για λογαριασμό της El Pais, το Podemos συγκεντρώνει το 27,7% και είναι μπροστά από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (20,9%), ενώ τρίτο βρίσκεται το PSOE (18,3%) και στην τέταρτη θέση το καταλανικό κόμμα «Πολίτες» (12,2%).

Σύμφωνα με τη μέτρηση, όσοι θα ψήφιζαν Podemos οδηγούνται σε αυτό κυρίως από την απογοήτευση για το πολιτικό σύστημα.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός του, Πάμπλο Ιγκλέσιας, έχει υψηλότερο ποσοστό δημοτικότητας, με 34% και ακολουθεί ο αρχηγός των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσες (31%), ενώ ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι συγκεντρώνει το 23%.