ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΝΝΕΔ: Να βγει μπροστά η νεολαία στο κόμμα... και να συνεδριάσουν τα όργανα!

ΟΝΝΕΔ: Να βγει μπροστά η νεολαία στο κόμμα... και να συνεδριάσουν τα όργανα!

Σύγκλιση των οργάνων του κόμματος και περισσότεροι ρόλοι στα νέα στελέχη του κόμματος είναι το μήνυμα που στέλνει η ΟΝΝΕΔ στην ηγεσία του κόμματος.

ΟΝΝΕΔ: Ειλικρινής και θαρραλέα αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την Κεντρική Επιτροπή - Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στα... υψηλά κλιμάκια η γαλάζια νεολαία μετά την βαριά ήττα της 25ης Ιανουαρίου του 2015.

Η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, συνεδρίασε σήμερα Κυριακή 8/02/2015 με κεντρικό θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τη συνεισφορά της ΟΝΝΕΔ, αλλά και το συνολικό πολιτικό της έργο τα δύο τελευταία χρόνια.

Κατά τη συνεδρίαση, κατατέθηκε ψήφισμα ύστερα από εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου και ψηφίστηκε ομόφωνα από την Κεντρική Επιτροπή.

Η ΟΝΝΕΔ μεταξύ άλλων, αναφέρεται στον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει στο εξής η νέα γενιά, ενώ ζητά τη σύγκλιση των οργάνων της Νέας Δημοκρατίας ώστε να δοθεί βήμα στα μέλη και τα στελέχη της παράταξης που «έτρεξαν» τις εκλογές.

Αναλυτικά τα βασικά συμπεράσματα της νεολαίας έχουν ως εξής:

1. Αριστερή Κυβέρνηση: Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αποτυπώνει μια καθαρή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκλογικό, πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο. η Παράταξη έδειχνε ότι έχασε την επαφή της με την κοινωνική της βάση, έχασε τη μάχη της μεσαίας τάξης και επέτρεψε σε ένα κόμμα της Αριστεράς να εμφανιστεί σαν πατριωτική δύναμη που μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τα δίκαια της Πατρίδας στα διεθνή φόρα. Φαινόταν σαν να έχει αποβάλλει η παράταξη το κοινωνικό της πρόσημο και να έχει εισέλθει σε μία μονόπλευρη ρητορική που δεν περιέγραφε το αφήγημα της επόμενης μέρας, δεν αποτύπωνε με απλά λόγια μια ξεκάθαρη προοπτική για το μέλλον.

2. Κριτική κυβερνητικού έργου: Κατά τη διάρκεια των δυόμιση αυτών χρόνων υπήρχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, επιτεύχθηκαν για πρώτη φορά πλεονάσματα, μηδενίστηκαν τα ελλείμματα, νοικοκυρεύτηκε το Δημόσιο, προχώρησε ένα στοχευμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, μπήκαν οι βάσεις για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας διαφόρων δομών. Ο συνδυασμός όμως των τραγικών κοινωνικών επιπτώσεων από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και η αίσθηση ότι δίνεται άφεση αμαρτιών στο ΠΑΣΟΚ για το παρελθόν σε συνδυασμό με την ανεύθυνη και λαϊκίστικη στάση του Σύριζα δημιούργησε αρνητικά αποτελέσματα.

3. Ηλικίες 18-34: Στις ηλικίες 18-34 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του 4% (μ.ο.) για τη ΝΔ σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012. Αυτή η ηλικιακή ομάδα αποτελεί πλέον την δεύτερη καλύτερη επίδοση (διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ) για την ΝΔ, μετά αυτή των 65+.

4. Σύγκληση οργάνων:

Θεωρούμε επιβεβλημένη την σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων του κόμματος μας για να εξεταστούν τα αίτια και οι ευθύνες για την εκλογική μας ήττα και κυρίως για να μπορέσουμε άμεσα να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση και ανασύνταξη, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, της παράταξής μας.

5. Ιστορικός ρόλος νέας Γενιάς:

Η νέα γενιά, η δική μας γενιά, η ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας είναι έτοιμη να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη ως θεματοφύλακας των αρχών και αξιών της παράταξης μας και να την οδηγήσει σε νέους αγώνες και νέες νίκες. Με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας μας και του ελληνικού λαού. Ήρθε η ώρα της γενιάς μας. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και την Παράταξη