ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Έντονο ενδιαφέρον για τις δηλώσεις Βαρουφάκη

Βουλή: Έντονο ενδιαφέρον για τις δηλώσεις Βαρουφάκη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράζουν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα για τη σημερινή (09/02/2015) ομιλία Βαρουφάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σκουλαράκος

Πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο Κοινοβούλιο, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και τις εξελίξεις στην οικονομία.

Οι περισσότεροι από αυτούς ρωτούν την ώρα που θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης εκτιμώντας ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει η ακριβής ώρα που θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών, αν και οι πληροφορίες τοποθετούν την ομιλία μεταξύ 13:00 - 14:00.

Θα ακολουθήσουν συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο οικονομικό επιτελείο οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις τόσο για τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών όσο και ενόψει του έκτακτου Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, που πολλοί θεωρούν ότι θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο αναζητούν τον κοινό τόπο που θα επιτρέψει να διαμορφωθεί η «συμφωνία – γέφυρα» που ζητά η Ελλάδα, έως ότου οριστικοποιηθεί το νέο Συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.

Μάλιστα, συνομιλητές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γ. Στουρνάρα, μεταφέρουν την άποψή του ότι υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης και αυτό αποτυπώθηκε στην αποδοχή του νέου προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), κ. Γ. Χουλιαράκη, στο τελευταίο Euroworking Group.

Σχετικές ειδήσεις