ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ο Βαρουφάκης κάνει πολιτικές και επικοινωνιακές πιρουέτες (video)

Βενιζέλος: Ο Βαρουφάκης κάνει πολιτικές και επικοινωνιακές πιρουέτες (video)

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στους Αλέξη Τσίπρα, Γιάνη Βαρουφάκη, προσωπικά, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - αδυνατώντας όχι μόνο να συνειδητοποιήσει πως η εντολή του ελληνικού λαού ήταν σαφής, αλλά και να πιστέψει πως η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται (κανονικά) για πρώτη φορά με τους δανειστές, καθώς αυτός και η… πρώην παρέα του δεν είναι μέλη της - αφού σημείωσε πως «αναζητούν καταφύγιο σε δηλώσεις στο εξωτερικό», έκανε λόγο για πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τριών σημείων.

Ειδικά αναφέρθηκε:

- Στις «συνεχείς πολιτικές και επικοινωνιακές πιρουέτες» του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη

- Στις εμμονές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

- Στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι «αμετακίνητος προς τα μέσα και συμβατικός προς τα έξω», όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην εικόνα του πρωθυπουργού στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

«Συζητάμε αόριστα και αντιφατικά. Αύριο πρέπει να ειπωθούν συγκεκριμένα πράγματα και κανείς δεν τα έχει πει. Η στροφή θέλει προσοχή για να μην συμβούν ατυχήματα. Για λόγους τεχνικούς, λόγω άγνοιας», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, για να αναφερθεί στην εντολή που έδωσε ο λαός μέσω κάλπης.

«Η εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός και πρέπει να σεβαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαπραγμάτευση, αλλά όχι ρήξη. Οργανωμένη και ουσιαστική διαπραγμάτευση, όχι επιπόλαιη και επικοινωνιακή. Η εντολή είναι βελτίωση και όχι επιδείνωση. Η εντολή είναι παραμονή στο ευρώ και όχι οριακά παιχνίδια με τεράστιο κίνδυνο. Ο κίνδυνος δεν είναι το Grexit, αλλά οι κακές καταστάσεις εντός ευρώ, που σε κάνουν να ταπεινώνεσαι και να παρακαλείς να βγεις από το ευρώ για να γλιτώσεις...», σημείωσε και συνέχισε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα - γέφυρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι γνωστό ότι η Γερμανία ήθελε να μπει η ελληνική κυβέρνηση σε νέο μνημόνιο. «Στόχος ήταν και πρέπει να παραμείνει η ολοκλήρωση του προγράμματος και η ταχύτερη έξοδος από το μνημόνιο. Δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο. Το πρόγραμμα-γέφυρα που επικαλείται η κυβέρνηση είναι γέφυρα των στεναγμών, στενή, μινιατούρα. Οι κόκκινες γραμμές οι δικές μας είναι το 70%. Όχι το 30% που υποστηρίζει η κυβέρνηση. Αλλιώς θα είχαμε κλείσει τη διαπραγμάτευση. Φέρτε λοιπόν εσείς κάτι περισσότερο και όχι κάτι λιγότερο».

«Καλούμαστε να δώσουμε αρνητική ή θετική ψήφο, χωρίς να γνωρίζουμε την τελική καθαρή θέση της κυβέρνησης. Συζητάμε εφ’ όλης της ύλης αόριστα, αντιφατικά», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ έκανε λόγο για σκηνές του 2009 και του 2010 που αισθάνεται ότι επαναλαμβάνονται. Τότε -όπως είπε- ήταν με πιστόλι στο τραπέζι τώρα με πιστόλι στο κρόταφο.

«Σας στηρίζουμε απερίφραστα και ειλικρινά στη διεθνή διαπραγμάτευση. Το λέμε καθαρά σε όλα τα ευρωπαϊκά, σοσιαλοδημοκρατικά κόμματα, είτε μετέχουν είτε δεν μετέχουν σε κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για ανάγκη εθνικής συστράτευσης, με την προϋπόθεση να υπάρχει ενημέρωση, αλληλοσεβασμός και συνεννόηση.

Καταλήγοντας, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε: «Απευθύνομαι προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε νέα ηλικία ανέλαβε το πηδάλιο της χώρας. Όλα αυτά σημαίνουν ότι έφτασε η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης. Τώρα δεν είναι ώρα για υπεκφυγές αλλά για δύσκολες αποφάσεις»…

Σχετικές ειδήσεις