ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Σαμαρά: Είσαι με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα;

Τσίπρας σε Σαμαρά: Είσαι με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα;

Καμία διάθεση να οπισθοχωρήσει μπροστά στις αυταρχικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων εταίρων δεν έχει η κυβέρνηση ενόψει των διαπραγματεύσεων, όπως αναμένεται να καταστήσει, για μία ακόμη φορά, σαφές ο Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή (10/2) ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, αναμένεται να δεσμευτεί προσωπικά για την υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αλλά και να καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά να ξεκαθαρίσει αν είναι τελικά με την Ελλάδα ή τη Μέρκελ.

Αφού επιβεβαιώσει, δε, ότι το Μνημόνιο τελείωσε το βράδυ των εκλογών, θα αναφερθεί τόσο στα «κόκκινα» δάνεια, όσο και στα νομοσχέδια για τους πλειστηριασμούς που «θα κατατεθούν από αύριο», όπως επίσης και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τα σημεία που θα αναπτύξει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του:

* Θα υλοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις κανονικά.

* Ο Σαμαράς πρέπει να ξεκαθαρίσει αν είναι με την Ελλάδα ή ευθυγραμμίζεται με την Μέρκελ

* Δεν θα κάνουμε οπισθοχωρήσεις και δεν πρόκειται να αφήσουμε να χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα. Δεν θα πάμε πίσω από την πρότασή μας.

* Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία.

* Μέσα σε λίγες μέρες μετατρέψαμε το ζήτημα της Ελλάδας από ευρωπαϊκό σε παγκόσμιο.

* Θα ζητήσουμε να αλλάξει το πλαφόν στα έντοκα γραμμάτια.

* Θα ζητήσουμε να χρησιμοποιηθούν τα λεφτά του ΤΧΣ για τα κόκκινα δάνεια.

* Από αύριο θα κατατεθούν τα πρώτα νομοσχέδια για πλειστηριασμούς και θα ακολουθήσουν οι νόμοι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σχετικές ειδήσεις