ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Επιστροφή 3.900 δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους

Κατρούγκαλος: Επιστροφή 3.900 δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους

Την επαναπρόσληψη 3.900 δημοσίων υπαλλήλων προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας πως το ένα τρίτο εξ αυτών εξακολουθεί να μισθοδοτείται βάσει δικαστικής απόφασης.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η συνολική δαπάνη για την επιστροφή των υπαλλήλων ανέρχεται σε 33 εκατομμύρια ευρώ αλλά τα 9 ήδη καταβάλλονται, άρα το πραγματικό κόστος θα είναι γύρω στα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχτηκε πως γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης τρόπου «χωρίς να αυξήσουμε τις δαπάνες να κόψουμε λιγότερο αναγκαίες δαπάνες για να βρούμε χρήματα» ενώ τόνισε πως οι απολυμένοι της ΕΡΤ δεν βρίσκονται αρμοδιότητα του δικού του υπουργείου «αλλά δεν πρόκειται να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί η ΕΡΤ έχει ιδία χρηματοδότηση με αυτό το ειδικό τέλος».

Σημείωσε δε, πως λόγω του ότι έχουν δημιουργηθεί μεγάλες δαπάνες αυτό το διάστημα και πριν επιστρέψουν οι απολυμένοι, «θα προηγηθεί μια διαδικασία μίνι κινητικότητας», θα ζητηθεί δηλαδή από όλα τα υπουργεία να στείλουν θέσεις στο προφίλ αυτών που επιστρέφουν και όσοι από αυτούς που επιστρέφουν θελήσουν να πάνε σε αυτές τις θέσεις, θα τις καταλάβουν. Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν στις παλιές τους θέσεις, αναμένοντας το δεύτερο μεγάλο κύμα κινητικότητας που θα ακολουθήσει όταν θα έχει γίνει πλήρης και αναλυτική καταγραφή των αναγκών του Δημοσίου.

Σχετικές ειδήσεις