ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ονόματος

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ονόματος

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τις τελευταίες ώρες εντείνονται οι διεργασίες για την επίσημη γνωστοποίηση του ονόματος από την κυβέρνηση. Όπως όλα δείχνουν, τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το όνομα του Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την ανακοίνωση του ονόματος ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κύκλο επαφών με υπουργούς της κυβέρνησης, στελέχη της Κουμουνδούρου και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός έχει από την πρώτη στιγμή προκρίνει την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, καθώς εκτιμά πως η επιλογή αυτή τυγχάνει και ευρείας αποδοχής και συναίνεσης.

Επίσης, η ιδιότητα του Επιτρόπου αποτελεί πρόσθετο πλεονέκτημα, δεδομένου ότι οι επαφές και τα ερείσματα που έχει στο εξωτερικό, μπορούν να «αξιοποιηθούν» όσο η διαπραγμάτευση της χώρας για το χρέος συνεχίζεται.

Όπως φαίνεται, η εκλογή Προέδρου θα γίνει με μια συνεδρίαση, αφού η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου αναμένεται να υποστηριχτεί και από τη ΝΔ.

Έτσι, στις 162 ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα προστεθούν και οι 76 αυτών της ΝΔ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να γίνει και η κίνηση-έκπληξη απο την κυβέρνηση. Σενάρια φέρνουν ως μια εναλλακτική επιλογή τη συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη.

Επιμέλεια: Παρασκευή Βονάτσου

Σχετικές ειδήσεις