ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Οι Έλληνες δεν θα δεχτούν υποτακτικά πιέσεις

Νίκος Παππάς: Οι Έλληνες δεν θα δεχτούν υποτακτικά πιέσεις

Για παράλογες και αντικοινωνικές απαιτήσεις της τρόικας», που «δεν μπορούν πλέον να εκτελούνται από τη νέα ελληνική κυβέρνηση» κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αποτιμώντας τις συζητήσεις που έγιναν στο κρίσιμο διήμερο τουEurogroupEurogroup και της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Νίκος Παππάς, σημείωσε ότι «οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν φωνή και βήμα στις διαπραγματεύσεις και δεν θα δεχθούν υποτακτικά πιέσεις και νουθεσίες».

Επίσης, επαναδιατύπωσε τη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει όλα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό. Όπως όμως προσθέτει: «αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό επί του παρόντος είναι να πετύχουμε μια θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση, ώστε να ανακουφιστεί η ελληνική οικονομία από το νέφος της αβεβαιότητας και της λιτότητας, που προκαλούν τάσεις απο-επένδυσης, οικονομικής στασιμότητας και υψηλής ανεργίας».

Σχετικά με το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης, ο υπουργός σημείωσε πως «η κυβέρνηση τιμά τον αγώνα των εργαζομένων και ταυτόχρονα δεν εκδικείται» και εξηγεί πως «η μετάβαση στον νέο φορέα της ΕΡΤ θα γίνει με ομαλό τρόπο, χωρίς ρεβανσισμούς ή διαδικασίες αποκλεισμού και φιλολογίες για το ποιος φταίει ή δεν φταίει».

Σχετικές ειδήσεις