ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Το πρόβλημα είναι πολιτικό – Αν χρειαστεί θα ζητήσουμε Σύνοδο Κορυφής

Κυβέρνηση: Το πρόβλημα είναι πολιτικό – Αν χρειαστεί θα ζητήσουμε Σύνοδο Κορυφής

Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ξεκαθαρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και πως η «κωλοτούμπα» που κάποιοι περιμένουν, δεν θα έρθει ποτέ.

Αμιγώς πολιτικό χαρακτήρισε το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ο Ν. Παππάς, τονίζοντας πως αυτό αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις Σόιμπλε.

Μιλώντας στο Κόκκινο 105.5 ξεκαθάρισε ότι δε θα γίνουν δεκτά τα τελεσίγραφα, ενώ επεσήμανε ότι πολιτικές και δημοσιογραφικές φωνές στην Ελλάδα "καταπίνουν αμάσητη μια προπαγάνδα που στόχο έχει να σταματήσει η συζήτηση ότι το πρόγραμμα στην Ελλάδα απέτυχε".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης όπου σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά εκτίμησε ότι το κλίμα έχει αλλάξει και πως όλα αυτά τα κάνει ο Σόιμπλε για να τα βρούμε κάπου στην μέση του δρόμου. «Αυτή η απολυτότητα δεν υπάρχει καν από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Δεν θα περάσει αυτή η πρόταση είμαι 100% σίγουρος» είπε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου υπογράμμισε ότι αυτή είναι η τακτική της Γερμανίας. «Βάζει όλο το πακέτο και ό,τι πάρει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρει όσο το δυνατόν λιγότερα».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτά τα τελεσίγραφα. Και όσοι τα κομίζουν στη δημόσια συζήτηση θα φέρουν ακέραια την ευθύνη ή θα πρέπει να υποστούν τη βάσανο της ραγδαίας τους υποχώρησης», τόνισε από την πλευρά του και ο κ. Παππάς επισημαίνοντας πως «η εξαγγελία των πρώτων νομοσχεδίων δίνει σάρκα και οστά σε αυτό που λέμε πως είναι άλλο δανειακή σύμβαση, κι άλλο μνημόνιο».

Σχολιάζοντας την τακτική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο Ν. Παππάς είπε πως "οι δηλώσεις Σόιμπλε δείχνουν πως το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό, διότι πρέπει να πει στη γερμανική κοινή γνώμη ότι το πρόγραμμα αυτό απέτυχε, να τους πείσει με τέτοιες δηλώσεις που πολλές φορές υπερβαίνουν τα διπλωματικά εσκαμμένα. Χωρίς μεγάλη επιτυχία, προσπαθεί να αποδώσει το βάρος της μεγάλης ευθύνης που και ο ίδιος έχει".

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ακόμα ότι αν δεν γίνει έκτακτο Γιούρογκρουπ η Ελλάδα θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

«Το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να αντιμετωπισθεί σε πολιτικό όργανο. Έχουν και άλλες χώρες λόγο και μιλάω για τις ΗΠΑ για την Κίνα, για την Ρωσία που έχουν εκφραστεί», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν οι εταίροι επιμείνουν στην άρνηση και στην Σύνοδο Κορυφής είπε ότι τότε και η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει.

«Δεν θα κάνει πίσω από αυτά και για τα οποία την ψήφισε ο λαός, Δεν μπορεί να πάει πίσω η Ελλάδα. Δεν μπορεί να γίνει Grexit. Ούτε αυτούς συμφέρει ούτε και εμάς. Εγώ άκουσα μια δήλωση από την ΕΚΤ που λέει ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα».

Επίσης, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Κύπρο. «Αν ήταν έτσι θα το είχαν κάνει σε 3 ημέρες αστραπιαία όπως και με την Κύπρο», είπε.

Σχετικές ειδήσεις