ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη η πρόταση της κυβέρνησης στην Κομισιόν

Την Πέμπτη η πρόταση της κυβέρνησης στην Κομισιόν

Την Πέμπτη (19/02) θα κατατεθεί στην Κομισιόν η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης, όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τη στήριξη του Ποταμιού στην κυβέρνηση επανέλαβε για άλλη μία φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης σε αυτή την εθνική προσπάθεια" τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως πρέπει να τελειώνει η κυβέρνηση με τις διαπραγματεύσεις, δηλαδή το περιτύλιγμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, και να ασχοληθεί με την ανόρθωση της οικονομίας.

"Δουλειές, δουλειές, δουλειές" τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, ένα σημείο όπου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε "θα δώσει εξετάσεις η κυβέρνηση. Αν μπορεί δηλαδή να ανορθώσει την οικονομία".

Αναφερόμενος στην Παιδεία, επεσήμανε στον πρωθυπουργό ότι για το Ποτάμι προσπάθεια να καταργηθούν τα πρότυπα σχολεία είναι εκτός λογικής. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως είναι κακό μήνυμα ότι διώχνουμε τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που έχουν έρθει από το εξωτερικό για να προσφέρουν αφιλοκερδώς.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Αλέξης Τσίπρας τον ενημέρωσε ότι για το θέμα της Παιδείας θα γίνει εθνική συζήτηση και δεν πρέπει να θεωρείται τίποτα τελεσίδικο.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε πως η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει αύριο, Πέμπτη, τις προτάσεις της στην Κομισιόν, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του, ότι την Παρασκευή "θα έχουμε καλά νέα".

"Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατανοήσει ότι διαπραγματευόμαστε σκληρά, αλλά πάνω από όλα για να παραμείνει στο κέντρο της Ευρώπης η χώρα" ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πως δεν υπήρξε συνεννόηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας πως η επιλογή του Ποταμιού για το αξίωμα παραμένει ο καθηγητής, Νίκος Αλιβιζάτος.

Σχετικές ειδήσεις