ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέγαρο Μαξίμου: Επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι από την Γερμανία

Μέγαρο Μαξίμου: Επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι από την Γερμανία

«Την ώρα που στις Βρυξέλλες συνεδριάζει το Euro Working Group κάποιοι προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά τις εξελίξεις», τονίζουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή το γερμανικό «όχι» στο αίτημα της ελληνική κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης.

«Απέναντι στον ελληνικό λαό βρίσκεται μέρος της γερμανικής κυβέρνησης, με ευθύνη του κ. Σόιμπλε. Την ίδια ώρα, πληροφορίες από Γαλλία, Ιταλία και άλλους υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους αναφέρουν ότι «βλέπουν» θετικά την ελληνική πρόταση με σκοπό να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης. Είναι φανερό ότι όσοι αντιδρούν, σε εσωτερικό και εξωτερικό, στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης είναι όλοι όσοι, στο πρόσφατο παρελθόν, συνέπραξαν σε συμφωνίες που στραγγάλισαν τον ελληνικό λαό και απείλησαν τη συνοχή της ευρωζώνης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πολιτικό παιγνίδι», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Επί της ουσίας η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη μπει στη διαπραγμάτευση και προσπαθεί να προκαταβάλει αποφάσεις του Eurogroup, πιέζοντας τους εταίρους, αναφέρει η κυβέρνηση και ξεκαθαρίζει ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα – ούτε και δίνει, βέβαια».

«Επισημαίνουμε ότι, για πρώτη φορά, στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων τίθεται, με τον πιο επίσημο τρόπο, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η πρώτη, μάλιστα, παράγραφος της επιστολής μας αναφέρεται στην "κοινωνική δικαιοσύνη" προκειμένου για απαλυνθεί "το σημαντικό κοινωνικό κόστος της διαρκούσας κρίσης". Η ελληνική κυβέρνηση κάνει όλα τα αναγκαία βήματα για να καταλήξει σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους. Μόνο μια τέτοια συμφωνία εγγυάται, από τη μια μεριά, το μέλλον του ελληνικού λαού, και από την άλλη, τη σταθερότητα της ευρωζώνης. Είμαστε βέβαιοι ότι η κινητοποίηση του λαού μας σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές φωνές της νηφαλιότητας, θα εξασφαλίσουν την τελική επικράτηση της κοινής λογικής. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει δεκτά τελεσίγραφα», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικές ειδήσεις