ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το μνημόνιο

Μητρόπουλος: Να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το μνημόνιο

Τη διαφωνία του με τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup εξέφρασε ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασκώντας κριτική στην παράταση της δανειακής σύμβασης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το μνημόνιο γιατί μας απαγορεύουν να καταργήσουμε το ψηφισμένο, καθώς στην συμφωνία υπάρχει η ρήτρα ανάδοχής της ιδιοκτησίας του ψηφισμένου μνημονίου».

Επίσης, εμφανίστηκε αντίθετος στην ψήφιση της συμφωνίας λέγοντας «Βεβαίως δεν πρέπει η συμφωνία να ψηφιστεί από την Βουλή».

Ο κ. Μητρόπουλος προεξόφλησε ότι το Βερολίνο θα ακολουθήσει ακόμα πιο σκληρή γραμμή λέγοντας: «ο Σόιμπλε με το δίλημμα χρεωκοπία ή μνημόνιο θα το πάει μέχρι τέλος, πρέπει να περιμένουμε πιο σκληρή γραμμή γιατί σκέφτεται πως θα τρομοκρατήσει τον ευρωπαϊκό νότο και την άνοδο της αριστεράς».

Ο κ. Μητρόπουλος μίλησε για ασάφειες της συμφωνίας «ως προς τις δεσμεύσεις που είναι σε βάρος της χώρας. Ακόμα και η διατύπωση για το πλεόνασμα δεν οδηγεί σε χαμηλότερο πλεόνασμα»

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων