ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Γερμανοί αστυνομικοί τα βάζουν με τον Πανούση για το μεταναστευτικό

Οι Γερμανοί αστυνομικοί τα βάζουν με τον Πανούση για το μεταναστευτικό

Νέο μέτωπο κατά της Ελλάδας από τους Γερμανούς, αυτή τη φορά όχι λόγω της ελληνικής οικονομίας αλλά λόγω του μεταναστευτικού. Εριστικός σε σημείο αμετροέπειας ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γερμανών Αστυνομικών που χαρακτήρισε την ελληνική κυβέρνηση «πολιτική ομάδα ερασιτεχνών», λόγω της πρόσφατης δήλωσης του Γ. Πανούση περί εξόδου από τη Σένγκεν.

«Πολιτική ομάδα ερασιτεχνών» χαρακτήρισε ο πρόεδρος γερμανικού συνδικάτου τη νέα κυβέρνηση

Σε σκληρή, πολιτικώς μη ορθή, γλώσσα ήρθε η απάντηση της Γερμανίας δια στόματος του προέδρου του Γερμανικού Συνδικάτου Αστυνομικών, Ράινερ Βεντ, και μέσω αποκλειστικής δήλωσής του στο οικονομικό φύλλο της χώρας, τη Handelsblatt.

Όπως δήλωσε ο κ. Βεντ «ο πολιτικός ερασιτεχνικός θίασος στην ηγεσία της Ελλάδας φαίνεται πως δεν έχει πάρει στα σοβαρά το ρόλο του στην διακυβέρνηση ενός σοβαρού κράτους».

Είχε απειλήσει δε, πως «αν οι απειλές του Έλληνα υπουργού γίνουν πραγματικότητα, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να δράσουν γρήγορα και να εξετάσουν τόσο την άμεση επαναφορά των συνοριακών ελέγχων για ταξίδια από την Ελλάδα προς την Ε.Ε όσο και την εκδίωξη της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν».

Handelsblatt

Αφορμή στάθηκε η απειλή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση για μονομερή ακύρωση της συνθήκης Σένγκεν και έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για χιλιάδες πρόσφυγες που θα διαχυθούν στην Ευρώπη.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στον πρόλογό της η Handelsblatt, «η κυβέρνηση στην Αθήνα στήνει σκηνικό απειλής μέσω μεταναστών, ώστε να ''εκβιάσει'' μεγαλύτερη υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους. Το συνδικάτο των Γερμανώ Αστυνομικών έχει εκφράσει την αγανάκτησή του κι έρχεται και η σειρά των Βρυξελλών να το κάνει. Ακόμη και το SPD εμφανίζεται επικριτικό».

Σχετικές ειδήσεις