ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σακελλαρίδης: Έχει ανακληθεί η εγκύκλιος

Γ. Σακελλαρίδης: Έχει ανακληθεί η εγκύκλιος

Για έγγραφο που εκδόθηκε με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα χωρίς να έχει ενημερωθεί ο υπουργός και το οποίο έχει ανακληθεί, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφερόμενος στην εγκύκλιο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τους μετανάστες.

Επί του περιεχομένου όμως ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει πολιτική όταν το αποφασίσει η ίδια.

Πρόσθεσε ότι επί της ουσίας της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας θα αποφασίσει σήμερα Τετάρτη (04/03/2015) ο κ. Πανούσης και η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Το έγγραφο υφίσταται» τόνισε στον ίδιο σταθμό ο Παναγιώτης Χαρέλας πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και πρόσθεσε ότι από σήμερα είναι υποχρεωμένοι στα σύνορα να συλλαμβάνουν τους μετανάστες να ακολουθείται μια διαδικασία και στην συνεχεία να τους αφήνουν ελεύθερους για ένα μήνα και αν δεν φεύγουν να παίρνουν εξάμηνη αναβολή.

Σύμφωνα με το επίμαχο υπηρεσιακό έγγραφο οι μετανάστες που είναι στα κέντρα κράτησης θα λάβουν έξι μήνες αναβολή απέλασης. Οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες δεν θα κρατούνται, αλλά θα παίρνουν αναβολή ενός μηνός και εάν δεν φύγουν από τη χώρα μας μέσα στις 30 ημέρες, θα λαμβάνουν εξάμηνη αναβολή. Δεν θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι υπόκεινται σε διαδικασία απέλασης και όσοι έχουν κατηγορηθεί για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα.

Σχετικές ειδήσεις