ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Όποιος υπέγραψε την εγκύκλιο για τους μετανάστες έχει ευθύνη

Βούτσης: Όποιος υπέγραψε την εγκύκλιο για τους μετανάστες έχει ευθύνη

Μπάχαλο προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη εγγράφου για την υποδοχή των μεταναστών, από τον τηλεοπτικό σταθμό του Σκάι. Το σχετικό έγγραφο επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μιλώντας το πρωί στον σταθμό.

Ο κ . Βούτσης διευκρίνισε ότι η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχουν σχέση με την έκδοση της εγκυκλίου. Την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει την εγκύκλιο τονίζει, και άρα υπάρχει θέμα.

Ομοίως, στην ίδια γραμμή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος επισήμανε στον Σκάι ότι το έγγραφο εκδόθηκε με πρωτοβουλία του υπηρεσιακού παράγοντα χωρίς να έχει ενημερωθεί ο υπουργός και έχει ανακληθεί. Επί του περιεχομένου όμως ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει πολιτική όταν το αποφασίσει η ίδια.

Πρόσθεσε ότι επί της ουσίας της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας θα αποφασίσουν σήμερα Τετάρτη οι κ. Πανούσης και Χριστοδουλοπούλου.

Επίσης, το ίδιο επανέλαβε ο υπουργός Γ. Βούτσης, μιλώντας στο Mega όπου ξεκαθάρισε ακόμη μια φορά ότι το υπουργείο δεν έχει καμιά ευθύνη για το έγγραφο που κυκλοφόρησε χθες και που φέρνει την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να μην συλλαμβάνονται οι μετανάστες παρά μόνο να ελέγχονται.

"Καμία σχέση και ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είτε του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει και άρα υπάρχει θέμα", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Εσωτερικών.

Στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας έκανε λόγο για "ξεκάθαρη διαταγή αρχηγείου για το τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής", διευκρινίζοντας ότι την διαταγή υπογράφει ο αρμόδιος του κλάδου των αλλοδαπών.

Χθες το βράδυ μετά την αποκάλυψη του θέματος ο πρόεδρος της ΝΔ, Aντώνης Σαμαράς, χαρακτήρισε «απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική» την απόφαση της κυβέρνησης «να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη».

Σχετικές ειδήσεις