Liberation: «Η κρυφή ιστορία ενός μπρα ντε φερ»

Newsbomb

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τη διάσημη πλέον φωτογραφία με τη χειραψία μεταξύ του Γ. Βαρουφάκη και του Γ. Ντάισελμπλουμ η γαλλική εφημερίδα Liberation αναφέρεται στις αποφάσεις του Eurogroup και τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

«Ελλάδα - Ευρώπη: Η κρυφή ιστορία ενός μπρα ντε φερ», του δημοσιεύματος της Liberation που θέτει το ερώτημα: «Τέλος της λιτότητας;» και σημειώνει «από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στον συμβιβασμό με την ευρωζώνη», αναφερόμενο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών στο πρόσφατο Eurogroup.

Ο αρθρογράφος Ζαν Κατρεμέρ, ο οποίος σε παλαιότερο άρθρο του είχε γράψει -επικαλούμενος ανώνυμες πηγές- ότι Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκης κόντεψαν να έρθουν στα χέρια, σχολιάζει:

«Για να δούμε τι θα δούμε... Ο ΣΥΡΙΖΑ, το αντιμνημονιακό κόμμα που νίκησε στις ελληνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ήρθε να βάλει τέλος στη λιτότητα και το ελληνικό χρέος. Ένα μήνα αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσαρμόστηκε στην πραγματικότητα. Δεν υπήρχε καμία δυνατότητα για οικονομικό ελιγμό και η Αθήνα έχει ανάγκη από την οικονομική βοήθεια της ευρωζώνης. H Eλλάδα πρέπει να βρίσκεται υπό τα δεσμά των πιστωτών της Ε.Ε προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved