ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κέντρο κατάταξης νεοσύλλεκτων Αυλώνας επισκέφθηκε ο Κ. Ήσυχος (photos)

Το κέντρο κατάταξης νεοσύλλεκτων Αυλώνας επισκέφθηκε ο Κ. Ήσυχος (photos)

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα (10/3/2015) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής όπου παρακολούθησε τις διαδικασίες κατάταξης νεοσυλλέκτων.

Ο κ. Ήσυχος επανέλαβε τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κυβέρνησης για «ένα αδιάβλητο σύστημα τοποθετήσεων και μεταθέσεων των στρατιωτών, μακριά από παρεμβάσεις, που θα λαμβάνει υπόψη την οικογενειακή αλλά και την οικονομική κατάσταση του καθενός» στις συζητήσεις που πραγματοποίησε τόσο με τους νεοσύλλεκτους όσο και με τους γονείς τους.

«Θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την πατροπαράδοτη παθογένεια -τις λογικές του βύσματος- που αφορά κυρίως τον πολιτικό κόσμο και όχι τη στρατιωτική ηγεσία. Έχουμε χρέος ως νέα πολιτική ηγεσία να προχωρήσουμε σε μια βαθιά τομή και ρήξη με αυτή τη λογική. Από την πρώτη μέρα ξηλώσαμε, κυριολεκτικά, 44 υπολογιστές και 16 άτομα που δουλεύανε για αυτό το σκοπό επί δεκαετίες». «Σας θέλουμε, αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, να καταταγείτε στον πόλεμο κατά του βύσματος», ήταν μερικές από τις δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Ήσυχος, τέλος, έδωσε συμβουλές στους νεοσύλλεκτους και παρακολούθησε βήμα-βήμα τις διαδικασίες κατάταξης του ακολουθούνται και επισκέφθηκε τα ιατρεία και την αίθουσα ένδυσης. Στη συνέχεια ενημερώθηκε από το διοικητή του ΚΕΤΘ ταξίαρχο Βασίλειο Παπαδόπουλο για την κατάσταση του Κέντρου, τη δουλειά που γίνεται αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν και δεσμεύθηκε για άμεσες παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις