ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Αν ο Σόιμπλε οδηγήσει στη διάλυση της ΕΕ...

Σκουρλέτης: Αν ο Σόιμπλε οδηγήσει στη διάλυση της ΕΕ...

Στα βήματα Παπαδημούλη η τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη ότι υπάρχουν «κύκλοι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας τακτική καθυστέρησης της χρηματοδότησης, αρνούμενοι να επιτρέψουν παροχή στήριξης «έξω από το πρίσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων».

Ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, από το Σκάι, επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν θέλει μνημονιακή χρηματοδότηση, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται να λάβει μέτρα λιτότητας.

Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως στόχος είναι η διαμόρφωση «ισότιμων σχέσεων εμπιστοσύνης» μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων.

Επισήμανε ωστόσο πως διλήμματα στη διαπραγμάτευση «δεν θέτει μόνο ο Β. Σόιμπλε» και προειδοποίησε ότι αν οι κινήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών οδηγήσουν στη διάλυση της ευρωζώνης, τότε η Ιστορία θα καταγράψει το όνομά του με τον ανάλογο τρόπο.

Προσέθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση διατηρεί «όλα τα βέλη στη φαρέτρα της», διευκρινίζοντας όμως πως δεν μιλά για ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη. «Δεν είναι ώρα να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε πως θα καταβληθούν χωρίς κανένα πρόβλημα οι μισθοί και οι συντάξεις.

Σχετικές ειδήσεις