ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέλερ: Να δοθεί χώρος στην Ελλάδα για να αναπνεύσει

Κέλερ:  Να δοθεί χώρος στην Ελλάδα για να αναπνεύσει

Την άποψη ότι πρέπει να δοθεί χώρος στην Ελλάδα για να αναπνεύσει και παράλληλα η Ευρώπη να κατανοήσει πως το πρόγραμμα λιτότητας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα εξέφρασε η Γερμανίδα αντιπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Σκα Κέλερ.

Η κ. Κέλερ μιλώντας στο Mega είπε πως πρέπει να υπάρχει δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης αν ένα πρόγραμμα έχει αποτύχει και πρόσθεσε:

"Πρέπει να υπάρξει αμοιβαία κατανόηση και να ψάξουμε τρόπους εξόδου απ' την κρίση. Και όντως πολλά πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα: Η μάχη κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να εφαρμοστούν πολλές μεταρρυθμίσεις αλλά είναι μακροπρόθεσμες συνήθως ενώ η λιτότητα και η Τρόικα αναζητά μόνο βραχυπρόθεσμα μέτρα τα οποία συχνά φέρνουν αντίθετο αποτέλεσμα".

Όπως τόνισε η λιτότητα απέτυχε πλήρως ως μέθοδος εξόδου από την κρίση μιας και δεν δημιούργησε κίνητρα στην οικονομία, ενώ αναφερόμενη στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνάντηση πρόσφατα στο μέγαρο Μαξίμου είπε πως της έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση ήδη από την προεκλογική περίοδο για την Κομισιόν, όπου ήταν και εκείνη υποψήφια.

"Σχημάτισα πολύ καλή εντύπωση για τον κ. Τσίπρα. Ψάχνει έναν νέο δρόμο για την Ελλάδα αλλά και έναν νέο τρόπο αλληλεγγύης εντός Ε.Ε. Και πιστεύω ότι έχουν τις σωστές ιδέες, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο μπορούν να βασιστούν στη στήριξη άλλων χωρών και κυβερνήσεων εντός της EΕ", είπε χαρακτηριστικά.

Oπως μεταδίδει το Mega, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υφίσταται προσωπικό θέμα μεταξύ Γ. Βαρουφάκη και Β. Σόιμπλε, η Σκα Κέλερ είπε:

"Δεν θα το έλεγα. Νομίζω ότι πολλά απ'αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης εκλαμβάνονται εντελώς διαφορετικά σε Ελλάδα και Γερμανία. Βλέπω επίσης ότι αυτοί οι δυο προσπαθούν να τα βρουν. Έχουν διαφορετικές απόψεις βεβαίως αλλά δεν έγκειται εκεί το πρόβλημα. Η Ε.Ε. είναι ένας χώρος συνεργασίας οπότε δεν πρέπει να χωριζόμαστε. Η Γερμανία είναι μέρος του προβλήματος αλλά μπορεί να γίνει και μέρος της λύσης. Ας μη λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στις εκλογές. Διότι οι εκλογές μετράνε. Αυτή είναι η δημοκρατία. Εξελέγη νέα κυβέρνηση η οποία έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού και με την οποία πρέπει να είμαστε ανοιχτοί για διαπραγματεύσεις και μακροπρόθεσμες συζητήσεις για έξοδο από την κρίση".

Σχετικές ειδήσεις