ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μελανσόν: Θέλουν να εξευτελίσουν την Ελλάδα, η Γερμανία εκβιάζει

Μελανσόν: Θέλουν να εξευτελίσουν την Ελλάδα, η Γερμανία εκβιάζει

Εντονότατη κριτική στη στάση της γερμανικής πλευράς όχι μόνο έναντι της Ελλάδας αλλά και έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων άσκησε ο Ζαν Λικ Μελανσόν, ηγέτης του Αριστερού κόμματος της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πολιτικός στηλίτευσε χαρακτηριστικές κινήσεις της νοοτροπίας του συστήματος και της "βιαιότητας των Γερμανών ηγετών" είτε αυτοί ανήκουν στο SPD (Σοσιαλδημοκράτες) είτε στο CDU της Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως παρά την επίφαση των διαφοροποιήσεων είναι ίδιοι.

Μιλώντας στο Mega είπε ότι "είναι πολύ προσβλητικός τρόπος για τους Έλληνες. Αν υπάρχει ευρωπαϊκή κοινότητα, μια φωνή είναι μια φωνή. Η φωνή ενός Έλληνα αξίζει όσο και ενός Γερμανού. Δεν έγινε ποτέ ψηφοφορία στην Ευρώπη για να αποφασιστεί αυτή η πολιτική. Άρα δεν είναι λογικό να αντιμετωπίζεις την Ελλάδα με διάθεση εξευτελισμού. Ξέρετε τι πιστεύω; Υπάρχει διάθεση να φανεί ότι δεν γίνεται διαφορετικά", είπε ο κ. Μελανσόν και εξήγησε ότι υπάρχει επιθυμία να υποτάξουν και να εξευτελίσουν την Ελλάδα.

Ο ηγέτης της γαλλικής Αριστέρας ήταν λάβρος κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον οποίο χαρακτήρισε αλαζόνα αναφορικά με τη στάση που κράτησε στο τελευταίο Eurogroup όταν τελικά βρέθηκε σε άλλο χώρο για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε:

"Και στο τέλος είπε κάτι απεχθές: 'Περιμένω απ' τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους Έλληνες ψηφοφόρους τι αποφασίσαμε'.Σαν να απολάμβανε ότι κάποιος δεν κράτησε το λόγο που έδωσε στο λαό του. Δεν είναι εκεί το ζήτημα όμως. Πρόκειται για βία, για πράξη πολέμου να διακόπτεις τη ρευστότητα μιας χώρας".

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα δεν βρήκε συμμάχους εντός της ΕΕ ο Ζαν Λικ Μελανσόν είπε πως οι υπόλοιπες κυβερνήσεις τελούν υπό τον εκβιασμό της Γερμανίας. Ωστόσο αν και δεν έκρυψε τον φόβο του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των διαβουλεύσεων και ζήτησε από την ελληνική πλευρά να μην φοβηθεί.

Σχετικές ειδήσεις