ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικά ΜΜΕ: Τεταμένο το κλίμα εν όψει συνάντησης Τσίπρα - Μέρκελ

Αμερικανικά ΜΜΕ: Τεταμένο το κλίμα εν όψει συνάντησης Τσίπρα - Μέρκελ

«Οξυμένες παραμένουν οι σχέσεις Αθήνας – Βερολίνου εν όψει της επικείμενης συνάντησης των δύο ηγετών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ουάσινγκτον Ποστ, δίνοντας το κλίμα για την επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Για το ίδιο θέμα η «Ουάσιγκτον Ποστ» αναφέρει πως «θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Γερμανία, η οποία συμβάλλει κατά πολύ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και έχει επιμείνει στο να τηρήσει η Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας, αν θέλει να λάβει περισσότερα δάνεια σωτηρίας». Σημειώνεται δε πως «τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από την Τράπεζα της Ελλάδος, δείχνουν ότι η χώρα έχει ανάγκη τα χρήματα».

«Ο Έλληνας Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο την επόμενη εβδομάδα» αναφέρει ανταπόκριση από την Αθήνα στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», επισημαίνοντας ότι «η εν λόγω συνάντηση θα γίνει εν μέσω τεταμένων σχέσεων, όσον αφορά στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Ελλάδας και τις ολοένα και πιο μεγάλες απαιτήσεις της Αθήνας για τις πολεμικές αποζημιώσεις».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ» προβάλλει δηλώσεις του προέδρου του γερμανικού ινστιτούτου DIW, Marcel Fratzscher, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «η σύγκρουση Ελλάδας-Γερμανίας καθίσταται ολοένα και πιο προσωπική (μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών)» επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα θέλει το γερμανικό χρήμα, αλλά δεν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις