ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πεταλωτής επικρίνει τον Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις

Ο Πεταλωτής επικρίνει τον Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις

«Την επικίνδυνη συμπεριφορά, για τα συμφέροντα της χώρας, του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Π. Καμμένου, ο οποίος, με πρωτόγνωρες εξαγγελίες στις ΗΠΑ, καλεί σε συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου - για τα οποία ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός κίνησε την πλήρη αξιοποίησή τους μετά από ενδελεχή και επιστημονική έρευνα - και τις αντιφατικές δηλώσεις υπουργών για την αξιοποίηση του ΟΛΠ, συμπληρώνει η τραγική εικόνα της χθεσινής κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής. Επιπλέον, τονίζει πως «Το όλο σκηνικό των παλινωδιών της κυβέρνησης και ο περιορισμός της ενημέρωσης με διαρροές και non papers συμπληρώθηκε και με τον ευτελισμό - και όχι μόνον από την κυβέρνηση - της χθεσινής κοινοβουλευτικής διαδικασίας» συμπληρώνει.

Ο κ. Πεταλωτής υπενθυμίζει πως το ΚΙΝΗΜΑ είχε τονίσει προεκλογικά ότι απαιτείται, η κυβέρνηση που θα προέκυπτε να αποτυπώσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να διαμορφωθεί ένα «ελληνικό σχέδιο» με μεταρρυθμίσεις «που θα θέλαμε να υλοποιήσουμε εμείς, μόνοι μας, χωρίς παραινέσεις απ' έξω, ώστε να μπορέσει η χώρα και η οικονομία να σταθούν στα πόδια τους, να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις». Όπως σημειώνει, πρόκειται για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, θα επιτρέψουν να αποκομίσουμε από τους δανειστές μας υποσχέσεις για αλλαγή της πολιτικής λιτότητας, στήριξης της ανάπτυξης και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, που οδηγούν σε σοβαρή και δίκαιη μακροπρόθεσμη αναπροσαρμογή της διαχείρισης χρέους.

«Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και λέμε και σήμερα. Τους στόχους αυτούς θεωρούμε και σήμερα εφικτούς και επιβεβλημένους», τονίζει ο κ. Πεταλωτής και επικρίνει τον πρωθυπουργό ότι «εν μέσω μίας εικαζόμενης "διαπραγμάτευσης" με τους εταίρους επέλεξε τη διαδικασία των "ανακοινώσεων" στη Βουλή, υποτίθεται για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και να ζητήσει ευρύτερη συναίνεση» και ότι «δυστυχώς, ούτε ενημέρωση υπήρξε αλλά και η όντως απαιτούμενη και αναγκαία προσπάθεια συναίνεσης ούτε καν επιχειρήθηκε».

Τέλος, ο κ. Πεταλωτής καλεί τον πρωθυπουργό «αντί να αναρωτιέται ποια μεταρρύθμιση έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια, ας μας πει ποια μεταρρύθμιση στήριξε, δεν κατήγγειλε, δεν λοιδόρησε κατά της κυβέρνησής μας» σχολιάζοντας ότι «είναι πολλές, ίσως και οι μοναδικές από τότε και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα». Επίσης, τον καλεί να πει έστω και μία μεταρρύθμιση που σχεδιάζει να κάνει ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις