ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισε το «σκληρό ροκ» της κυβέρνησης με τα συμφέροντα

Άρχισε το «σκληρό ροκ» της κυβέρνησης με τα συμφέροντα

«Αναμενόμενες» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τις αντιδράσεις των καναλαρχών και των άλλων βαρόνων των μίντια, μετά την εξαγγελία για επαναπροκήρυξη των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, καθώς και την ανακοίνωση των χρεών των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας απ' τη χρήση των συχνοτήτων αυτών μετά το 2010.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ – ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Σε συζητήσεις με συνεργάτες του, αφενός, επεσήμανε τον πόλεμο που ήδη ξεκίνησαν κατά της κυβέρνησης συγκεκριμένα ΜΜΕ, «πόλεμο βρώμικο» όπως χαρακτηριστικά τόνισε και αφετέρου εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι «η μάχη θα είναι νικηφόρα, θα νικήσουμε, επειδή έχουμε το λαό με το μέρος μας».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε ιδιαίτερα τις ανηλεείς κατά της κυβέρνησης επιθέσεις τις τελευταίες δύο μέρες. Και φυσικά υπογράμμισε, ότι... δεν είναι τυχαίο ότι αυτό γίνεται αμέσως μετά την επίδειξη αποφασιστικότητας απ' τη μεριά της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στη χρήση των συχνοτήτων, τα θαλασσοδάνεια των εκδοτικών συγκροτημάτων και την αποκάλυψη των χρεών της.

«Πίστεψαν», τόνισε, «ότι θα κάνουμε πίσω και θα μείνουμε στις εξαγγελίες. Και όταν διαπίστωσαν πως δεν κάνουμε πίσω και υλοποιούμε αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε, τότε άρχισαν τον βρώμικο πόλεμο. Αλλά δεν θα τους περάσει», κατέληξε.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ειδικά τα κανάλια και ραδιόφωνα των βαρόνων των μίντια «έθαψαν» αυτό το μείζον θέμα αν και στο παρασκήνιο, οι γνωστοί καναλάρχες διατείνονται ότι δεν θα πληρώσουν ούτε ευρώ.

Με ύφος μάλιστα χιούμορ «δανείστηκε» παλιότερη έκφραση του Κ. Λαλιώτη λέγοντας ότι «άρχισε το ροκ με τα συμφέροντα».

Ο Αλ. Τσίπρας παρομοιάζει –τηρουμένων φυσικά των αναλογιών- τη σημερινή μάχη της κυβέρνησης με εκείνη της κυβέρνησης Καραμανλή κατά αυτών που αποκάλεσε «νταβατζήδες» το 2004 με αιχμή το «βασικό μέτοχο».

Υπενθυμίζουμε, ότι σε εκείνη τη μάχη καθοριστικό ρόλο δίπλα στον τότε πρωθυπουργό είχε διαδραματίσει ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος ακριβώς γι' αυτό είχε συγκεντρώσει την οργή των «νταβατζήδων»...

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, είναι πολύ πιθανό ο ίδιος ο πρωθυπουργός να κάνει στις επόμενες μέρες δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος αυτού, το οποίο χειρίζεται επιτυχώς ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς...

Ρoή Ειδήσεων