ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Συμφωνία επέκτασης του μνημονίου» το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων

Κουτσούμπας: «Συμφωνία επέκτασης του μνημονίου» το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους ευρωπαίους εταίρους.

Ο κ. Κουτσούμπας σε χαιρετισμό του το βράδυ του Σαββάτου (04/04/2015) στην συνεστίαση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταλήγει μαζί με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα συνοδεύουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Την ίδια στιγμή, έκανε λόγο για μία συμφωνία η οποία «περιλαμβάνει όλα τα μνημονιακά μέτρα», καθώς πρόκειται για επέκταση τυπικά και ουσιαστικά του μνημονίου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως «η κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει τη μεταβατική συμφωνία στην Βουλή ούτε για έγκριση με ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ» συμπληρώνοντας πως αν η συμφωνία είχε πραγματικά φιλολαϊκό περιεχόμενο, η κυβέρνηση θα την είχε φέρει στην Βουλή από την πρώτη στιγμή.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η κυβέρνηση με μια διαδικασία εξπρές υποτίθεται ότι ενημέρωσε τη Βουλή σε μια συνεδρίαση παρωδία, όπως δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση βαφτίζει «εθνική προσπάθεια» την πολιτική της προκειμένου να διασφαλίσει περισσότερο ζεστό κρατικό χρήμα για τους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι η «υπερήφανη διαπραγμάτευση» αφορά συμφέροντα της άρχουσας τάξης που η κυβέρνηση επιδιώκει να υπηρετήσει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Την ίδια στιγμή, εκτίμησε πως «όπως κι αν καταλήξει αυτή η διαπραγμάτευση, πάλι ο λαός θα βρεθεί στη γωνία, χαμένος, αν δεν οργανώσει έγκαιρα την αντεπίθεσή του».

Τέλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα και να πείσει τον λαό να συνεχίσει τις θυσίες συμβιβαζόμενος με ψίχουλα, και πρόσθεσε ότι «όσο η «αριστεροδέξια» κυβερνητική σύμπραξη θα προσπαθεί να διατηρήσει τη στήριξη και ανοχή του λαού, τόσο θα επιτίθεται στο ΚΚΕ».

Σχετικές ειδήσεις